BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklık düşüyor İzmir hava durumu

İZMİR 'de sıcaklık düşüyor hava durumu raporlarına göre şiddetli yağmur geliyor. Yeni haftayla birlikte sıcaklık değerleri artacak bahar havası tekrar gelecek.

Abone ol

İZMİR 'de sıcaklık değerleri mevsim normallerinin altında seyrediyor. Hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar yeni haftaya kadar düşecek, yer yer tipi şekline dönüşen kar yağışı görülecek. Kıyı kesimlerde ise şiddetli yağışlar görülecek. Orta ve kıyı kesimlerde şiddetli fırtına ve yağışlar görülecek. Parçalı çok bulutlu,aralıklı yağmurlu,bölgemizin iç kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı olarak geçecek. Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azalacak.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-09-at-9.18.40-am.png

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR-MANİSA YOLU KAPANDI!

Sabah kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, yüksek kesimlerde 0 dereceye yaklaştı.

İzmir-Manisa karayolunun 580 metreyle en yüksek noktası olan Sabuncubeli mevkisinde, kent genelinde zaman zaman etkili olan yağmur, tipi şeklinde kar yağışına dönüştü.

Tipi nedeniyle sürücüler, bölgeden geçerken güçlükle ilerledi.

Bu arada gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle Spil Dağı Milli Parkı'nda kar kalınlığı, 10 santimetreye yükseldi.


RÜZGAR ETKİSİNİ ARTTIRIYOR

Kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, kıyılarda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esecek. Uyarılar,
Ege Denizi'nde poyraz fırtınası beklendiğinden, başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Aydın il genelinde (Menderes Havzasında) yaşanan toprak doygunluğu üzerine beklenen yağışlı hava nedeniyle yaşanabilecek taşkın riskine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

KÜTAHYA BAHAR ORTASINDA KARA TESLİM

Kütahya'da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.

hava-durumu2.20150409082633.jpg

Öte yandan, trafik polisleri kar yağışı nedeniyle Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında sürücülere tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor.