BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan üst üste açıklamalar! Nükleer silah tendidi Ukrayna savaşı ne zaman bitecek?

RUSYA'dan yeni 'nükleer silah' tehdidi geldi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukranya'nın nükleer teknolojiye sahip olduğunu öne sürerek, "Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" dedi. Lavrov, savaşın bitişiyle ilgili de konuştu...

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yeni açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna'nın hala nükleer teknolojiye sahip olduğunu belirterek, "Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" dedi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Rusya hedeflerine ulaşana kadar Ukrayna'da askeri operasyonuna devam edecek” dedi. 

Nükleer silah sözleri: ABD nükleer silahlarını çeksin
Ukranya'nın nükleer teknolojiye sahip olduğunu öne sürerek, "Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılılar eski Sovyet ülkelerinde askeri tesisler kurmamalı, Avrupa'daki ABD nükleer silahlarının geri çekilmesinin zamanı geldi" açıklaması yaptı.

Kremlin, misket ve vakum bombası iddiaları için ne dedi?
Kremlin Sarayından yapılan açıklamada ise "Misket ya da vakum bombası kullandığımız iddiaları yalan. Putin şu aşamada Zelenskiy ile görüşme planlamıyor. Savaş suçu iddialarını reddediyoruz" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı’nın kişilere yönelik uyguladığı, özellikle de kendisine karşı getirilen yaptırımlarla ilgili gazetecilere konuştu.

Peskov yaptığı açıklamada, "Muhtemelen yaptırım uygulayarak bizi tutumumuzu değiştirmeye zorlayabileceklerini sanıyorlar. Burada bunun mevzu bahis olamayacağı açık, kimse tutumuzu değiştiremeyecek. Birileri bize bir şeyler göstermek istiyorsa da bizim yapacak bir şeyimiz yok, gösterin. Batı’da herhangi bir varlığımız yok, herhangi bir hesabımız yok, gösterin, sorun değil" dedi.

'Yaptırımların hiçbir etkisi yok'
Yaptırımların mesleki yaşamı da dahil olmak üzere kendi hayatı üzerinde bir etkisi olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Peskov, “Hiçbir şekilde” vurgusunu yaptı. Ayrıca “Zamanla AB’de ülkemizle ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği bilincinde olan, geniş vizyonlu liderler olacaktır, biz de bu yönde çalışacağız” diyen Peskov, kendisine getirilen yaptırımlara kayıtsız olduğunu da ekledi.

Savunma Bakanı Şoygu tarih verdi
Rusya Savunma Bakanı Şoygu ise, Ukraynaya yönelik saldırıların ne zaman biteceğiyle konusunda "Rus Silahlı Kuvvetleri, belirlenen hedeflere ulaşılana kadar Ukrayna'da özel askeri operasyon yürütmeye devam edecek. Rusya'yı Batı'dan gelen askeri tehdide karşı korumak, Ukrayna'daki özel harekatın ana görevidir" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Putin'in gizli servetini elinde tutan 'gizli cüzdan' kim? Putin'in kızının vaftiz babası Sergei Roldugin'e yaptırım
Foto Galeri Putin'in gizli servetini elinde tutan 'gizli cüzdan' kim? Putin'in kızının vaftiz babası Sergei Roldugin'e yaptırım Galeriye Gözat