BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  DÜNYA

Rus bilim insanları koronavirüsü helyumla tedavi etmek için çalışmaya başladı!

RUSYA'da yeni tip coronavirüs hastalarını tedavi etmek için ilginç bir yöntem denenecek. Başkent Moskova Nikolay Sklifosovskiy Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü'nde Kovid-19'un tedavisinde helyum kullanılan yeni bir yöntemin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Abone ol

Çin'de ortaya çıkarak tüm yeryüzüne hızlı bir şekilde yayılan yeni tip koronavirüs salgınına karşı ilaç veya aşı bulmak için her geçen yeni yöntemler deneniyor. Bu seferli bir hayli ilginç. Rus bilim uzmanları helyumla Kovid-19 tedavisi üzerinde çalışıyor.

Moskova Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Nikolay Sklifosovskiy Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü'ndeki uzmanlar, helyumun Kovid-19 tedavisindeki etkisini görmek için yeni bir yöntemi test etmeye başladı.

"Helyumun akut akciğer hastalıklarının tedavisindeki etkinliği, bu gazın kendine has özelliğine dayanıyor. Helyum, kandaki gaz bileşimini normalleştirip asit-baz dengesini yeniden sağlıyor" denen açıklamada, helyumun oksijen açlığını önleyebileceği ve böylece Kovid-19'la bağlantılı komplikasyonların erken önlenmesini sağlayabileceği ifade edildi.

92 dereceye kadar ısıtılmış helyum oksit soluyor

Açıklamaya göre henüz test aşamasında olan bu tedavi yönteminde hasta, 15 dakika boyunca özel bir aparat yardımıyla 92 dereceye kadar ısıtılmış helyum oksit soluyor. Bu sırada akciğerlerdeki kan akışının artması sayesinde alveoler membran üzerinden oksijen difüzyonunda iyileşme görülüyor, solunum yollarının direnci azalıyor ve düz kaslar zayıflıyor.

Bu sıcaklıkta virüsün aktifliğinin azalabileceğini düşünen Rus uzmanlar, hastanın bu sıcaklıktan etkilenmeyeceğini belirterek tedaviyi saunada zaman geçirmeye benzetiyor.

Henüz test aşamasındaki bu tedavi yönteminin ABD ve Fransa dahil 10 ülkede ilgiyle karşılandığı belirtiliyor.