BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rizelilerden rekor horon hazırlığı!

"Bunu yapsa yapsa Karadenizliler yapar" dedirten bir haber daha. Rizeliler 5 bin kişiyle 2 bin 150 metre uzunluğunda horona durmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Rize Turizm Derneği (RİTUDER) Başkanı Salih Öz, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Rize'de 5 bin kişilik dev horon halkası oluşturacaklarını söyledi.

Rize'nin son yıllarda olumsuz haberlerle medyada boy göstermesini azaltmak adına dev horon organizasyonu hazırladıklarını dile getiren Öz, "Biz de yapacağımız etkinlikle ulusal medyanın da ilgisini çekebilecek, ancak bu kez ilimizi iyi bir şekilde tanıtabileceğimiz bir faaliyet olmasını istedik. Daha önce birkaç kurum tarafından düşünülmüş ama hayata geçirilememiş bu proje, bildiğimiz kadarıyla ülkemizde de ilk olacak. Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi'ni, Atatürk Anıtı ile Tedaş binası bölümüyle birbirine başlayacağımız 2 bin 150 metrelik mesafede oluşturacağımız horon halkası ile 1 saatliğine de olsa esnafımızdan bürokratımıza, öğrencimizden ev hanımımıza, emeklimizden çalışanımıza, yaşlısından gencine, kısacası yediden yetmişe herkesi aynı horon halkası içinde buluşturarak, önemli bir mesaj vereceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Organizasyonda, birçok kurum ve kuruluşun desteğini arkasına aldıklarını ifade eden Öz, şöyle dedi:
"Esnafımız, dükkânı önünde oluşturulacak bu halkaya sadece dükkanından iki-üç adım öne çıkarak katılabilecek. Kaçkar Fm aracılığıyla 2 cadde üzerine yerleştirilecek yaklaşık 30 hoparlör ile müzik yayınını sağlayacağımız organizasyonun startı ise TRT TÜRK kanalından canlı olarak yayınlanacak"

Öz, 2 kilometreden uzun bir alanda gerçekleşecek olan organizasyona 5 binden fazla kişinin katılımını beklediklerini söyledi. Öz, tüm Rizelilerin sadece 1 saatini ayırarak bu dev organizasyona katılmasını istediklerini söyledi. Söz konusu horon halkası 16 Nisan Cuma günü 14:00 ile 15:00 saatleri arasında yapılacak.