BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
SPOR

Rıdvan Dilmen açıkladı! Erdoğan, TFF Başkanı Büyükekşi'ye 'Neden Suudi Arabistan" diye sordu, işte aldığı cevap!

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan fakat Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmediği için oynanmayan Süper Kupa maçı sonrası Rıdvan Dilmen'den olay açıklama geldi. Süper Kupa öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında gerçekleşen görüşmeyi ve Erdoğan'ın o sorusunu açıkladı.

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan fakat Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmediği için oynanmayan Süper Kupa maçı sonrası Rıdvan Dilmen'den açıklama geldi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gösterdiği tutum sayesinde iptal olan mücadele sonrası gözler Mehmet Büyükekşi'ye çevrilmişti.

Rıdvan Dilmen açıkladı: Erdoğan ile konuştular

Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanma kararının alınmasının ardından Mehmet Büyükekşi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yemekte karşılaştığını ifade eden Rıdvan Dilmen, Habertürk canlı yayınında Erdoğan ile Büyükekşi arasında geçen konuşmayı aktardı.

Ben kulüplere sordum, kabul ettiler

Konuşmaya Büyükekşi'nin başladığını söyleyen Dilmen, Mehmet Büyükekşi'nin, "Ben kulüplere sordum. 4 milyon dolar para var, kazanan ve kaybeden şu kadar alacak dedim. Kulüp başkanları da kabul ettiler. İlk talep onlardan değil benden gitti." şeklinde konuştuğunu söyledi.

Erdoğan: Neden Suudi Arabistan'da oynuyorsunuz?

Bu konuşma üzerine Recep Tayyip Erdoğan, Büyükekşi'ye, "Türkiye varken neden Suudi Arabistan'da oynuyorsunuz?" şeklinde soru yöneltiyor...

Erdoğan 'Tamam o zaman' diyor

Erdoğan'ın bu soruna cevap veren Büyükekşi, "İki kulüp de para kazanacağı için böyle bir teklif sunduk ve onlar da kabul etti." dediği ifade edildi. Aldığı bu cevabın ardından Erdoğan'ın da, "O zaman tamam" dediği aktarıldı.

Suudi Arabistan'la ilk anlaşma...

Rıdvan Dilmen, Habertürk canlı yayınında Suudi Arabistan ile yapılan Süper Kupa anlaşmasının detaylarını ise şöyle açıkladı:

- İlk anlaşma şöyle: "'Türk Bayrağı' diyorlar, imza atılıyor. 'İstiklal Marşı' diyorlar, imza atılıyor ama Suudiler, 'bizim marşımızı da verelim' diyorlar.

Geçen hafta maalesef şehitlerimiz olunca federasyon yetkilileri, 'Anma yapacağız' diyorlar. 'Tamam' diyorlar, onu da ekliyorlar sözleşmeye.

- Galatasaray'ın formasında Atatürk'ün imzası var, Fenerbahçemizin de formasında göğsünde Atatürk var. Ekim ayında buna da okey deyip imza atıyorlar. Bu formayla oynamada problem yok.

- Sonra 26'sında Fenerbahçe müracaat ediyor. Diyor ki; 'Yurtta sulh, cihanda sulh' pankartıyla sahaya çıkmak istiyoruz. İki; ısınmada 'Atatürk tişörtü giyeceğiz ve arkasında da Yurtta sulh cihanda sulh' olacak diyor.

- Galatasaray, haklı olarak 'biz de yapalım' diyor. Hemen 'Ne mutlu Türküm diye' pankart bastırıyorlar.

- Bu kriz maçtan 3 gün önce başlıyor. Bu kadar şeyi kabul etmiş Suudilerin bunu kabul etmemesi bana ilginç geldi, etmek zorundasınız. Atatürk'ün pazarlığı olmaz orada. Bu formalarla oynanacaktı maç...

Sitene Ekle