BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Renaultdan Schumachere ilgi

Formula 1 şampiyonu Renault Alman pilot ile sözleşme imzalamak için temasa geçti.

Abone ol

Michael Schumacher'in menajeri, Formula 1 şampiyonu Renault'nun Alman pilot ile sözleşme imzalamak için istekli olduğunu açıkladı.

Menajer Willi Weber, Bild gazetesine yaptığı açıklamada Ferrari'nin yedi kez dünya şampiyonu pilotu Michael Schumacher ile Renault'nun ciddi şekilde ilgilendiğini söyledi.

Ancak Weber, Alman pilotun 2006'dan sonra Formula 1'e devam edip etmeyeceğine karar vermeden hiçbir teklifi değerlendirmeyeceğini belirtti.

Schumacher'in menajeri, "Flavio'ya (Briatore, Renault'nun patronu) şunu kesin olarak açıkladım: Michael ne yapmak istediğini karar vermeden kimseyle oturup konuşmayacağız" dedi.

Briatore ile birbirlerini uzun süredir tanıdıklarını ve sık sık konuştuklarını ifade eden Weber, "Flavio, Ferrari ile olası bir sözleşme imzalamadan önce mutlaka kendisiyle görüşmemizi istiyor. Bu konuyla yakından ilgilendiği belli" diye konuştu.

Weber, Schumacher'in F1'de devam etme kararı alması halinde konuşacakları ilk takımın Ferrari olacağını sözlerine ekledi.

37 yaşındaki Michael Schumacher, Formula 1'deki ilk iki şampiyonluğunu 1994 ve 1995 yıllarında Flavio Briatore'nin başında bulunduğu Benetton'da kazandı.

Alman pilotun Ferrari ile sözleşmesi 2006'nın sonunda bitiyor.

Geçtiğimiz sezon Formula 1'in en genç şampiyonu unvanını alan ve Schumacher'in beş yıllık hakimiyetine son veren Renault pilotu Fernando Alonso önümüzdeki yıl McLaren için mücadele edecek.

Medyada yer alan iddialara göre McLaren'in Fin sürücüsü Kimi Raikkonen 2007'den itibaren Ferrari'de yarışmak için İtalyan takımıyla çoktan anlaşmaya vardı.

Ocak ayında yaptığı açıklamada Formula 1'e devam kararının bu sezonki başarısına göre şekilleneceğine vurgulayan Schumacher 2005 yılında sadece altı aracın katıldığı ABD Grand Prix'sini kazandı, bu yıl geride kalan üç yarıştan sadece Bahreyn'de podyuma çıkabildi.