BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Deniz Barışa kapılar kapandı

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Deniz Barışla ilgili yapılan yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Abone ol

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış'ın lisansındaki vizenin askıya alınmasıyla ilgili yapılan yürütmeyi durdurma talebini oybirliğiyle reddetti.

Türker Arslan başkanlığında olağanüstü toplanan kurul, futbolcu Deniz Barış'ın vekili Av. Dr. Haluk Burcuoğlu'nun yaptığı başvurunun oybirliğiyle reddine karar verdi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, özetle şu görüşlere yer verildi:

''Kurulumuzun 13 Nisan 2006 günlü toplantısında almış olduğu karar, 'Başvuru ile ilgili olarak bir karar verilmesine mahal olmadığına' şeklinde bitirilmiştir. Nitekim TFF başvuruya konu kararında yeni bir hukuki durum yaratmamış, sadace alacaklının muvafakatı ile durdurmuş olduğu infaz işlemini borçlunun taahhüdünü yerine getirmemesi üzerine alacaklı tarafından geri çekilen muvafakatı karşısında infaz işlemini devam ettirmiştir. Ortada TFF'nin aldığı yeni bir karar yoktur.

Ayrıca, kurulumuzun tarafların hukuki nitelemeleri ile bağlı olmadığı dikkate alındığında futbolcu Deniz Barış vekili Av. Dr. Haluk Burcuoğlu'nun İcra İflas Kanunu (İKK) Madde 33 hükmü gereğince infazın durdurulmasına yönelik talebinin esasen tashihi karar niteliğinde olduğu, Tahkim Kurulu Talimatı'nın 14. maddesinin böyle bir talebe yer vermediği de açıktır. Kaldı ki kurulumuz 13.04.2006 tarihinde esas hakkında bir karar vermiş olmakla yürütmeyi durdurma talebi konusunda ayrıca bir karar vermesine gerek duyulmamıştır. Bu nedenlerle talebin reddine oybirliğiyle karar verildi.''

Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer olan, ancak
aralarındaki özel sözleşme nedeniyle Futbol Federasyonu'nun, Gençlerbirliği'ne 1 milyon Avro ödemesi yolunda karar aldığı Deniz Barış'ın, bu kararı Yargıtay'a başvurarak bozdurması üzerine Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, sarı-lacivertli futbolcunun lisansındaki vizeyi bir kez daha askıya almıştı.

Yapılan itiraz üzerine 13 Nisan Perşembe günü konuyu gündemine alan Tahkim Kurulu, Futbol Federasyonu'nun aldığı kararı yerinde bulmuş ve itirazı reddetmişti. Bunun üzerine Deniz Barış, avukatı Haluk Burcuoğlu aracılığıyla, toplantıda görüşülen başvurunun yanlış değerlendirildiği gerekçesiyle dün ikinci kez Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.