BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  POLİTİKA

Dikerden çevre eleştirisi

Genç Parti Genel Başkan Yadımcısı Tevfik Diker, hükametin çevre politikasını eleştirdi.

Abone ol

Genç Parti Genel Başkan Yadımcısı Tevfik Diker, yaptığı yazılı basın açıklamasında; Genç Parti, Tuzla'da bulunan gömülü varillerle görünür hale gelen kimyasal tehlikenin, Türkiye'de çok daha büyük boyutlarda olduğunu bilmektedir.


Tuzla'da ortaya çıkan durum karşısında, kimyasal atık sorunun çözümü konusunda gösterilen yaklaşımın da en az mevcut durum kadar tehlikeli olduğunu savunan Diker, Türkiye'nin atık yakma tesisleri yerine atık düzeyini minimuma indirecek ve atıkları ekonomiye geri kazandıracak stratejiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Diker, Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Aliağa' da, Gediz Nehri' nde, Kızılırmak' ta, tüm denizlerde ve göllerimizdeki kirlenmenin çok büyük boyutlarda olduğunu iddia etti.

Devletin uygulanabilir bir atık politikası bulunmadığını savunan Diker, "Atık sorunu çözmek için yatırım yapmak gerekir. AKP, üç buçuk yıllık iktidarlarındaki icraatlarıyla ne yazık ki bu alanda işaadamlarının yatırım yapmamalarını sağladı. Çevre Bakanlığı, önce kirlenmeye göz yumdu, sonra feryat etmeye başladı.

TBMM' nde sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AKP, isteseydi TBMM gündeminde bulunan yeni çevre kanununu bir haftada yasallaştırırdı.Bilinen gerçek şu ki; AKP, bazı işadamlarının lobileri karşısında TBMM' nde bugüne kadar bu alanda ciddi bir adım atmamıştır, Çevre Bakanı Pepe' nin yeni çevre yasasının TBMM' de öncelikli olarak gündeme alınması gayretlerinin aynı çevrelerce etkisiz hale getirileceğine dair duyumlar almaktayız.
Ülkesini seven, geleceğe yaşanabilir bir Türkiye bırakmayı getrçekten arzu eden herkesi, kurumları, sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri, Yeni Çevre Kanununun TBMM tatile girmeden yasallaşması için seslerini yükseltmeye davet ediyoruz." dedi.