BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazan öncesi kadayıfa zam yok

Erzurum’da yaklaşan Ramazan ayı öncesi iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı Kadayıfa zam yapılmayacak.

Abone ol

Akdağ Yufka ve Kadayıf Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Akdağ, yaklaşık 5yıldır kadayıfın kilosunu 4 TL’den sattıklarını belirterek, Ramazan öncesi kadayıf ve diğer ürünlerine zam yapmayacaklarını bildirdi.

Kadayıfta yıl içerisinde artan maliyetlere rağmen 5 yıldır kadayıfın aynı ücretten satıldığını anlatan Akdağ, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kadayıfa zam yapmama kararı aldık. Herkesin ramazan ayında zamlardan etkilenmeden rahatça kadayıf yemesini istiyoruz” diye konuştu.

Kadayıfı Ramazan ayı boyunca 4 TL’den, ekmek kadayıfı ve yufkayı da 3.5 TL’den satmaya devam edeceklerini söyleyen Rüstem Akdağ, “Ürünlerimizi büyük ve saygın marketlerde de günlük olarak satışa sunuyoruz. Yıllar içerisinde bir takım maliyet artışları yaşansa da bu maliyetleri vatandaşımıza yansıtmayacağız. Yıllardır halkımızın büyük teveccüh gösterdiği ürünlerimizi kalite standartlarımızı koruyarak zam yapmadan halkımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Kadayıfın yanı sıra su böreği yufkası, Kemalpaşa, şekerpare, sütlü yumurtalı erişte ve diğer hazır tatlı çeşitlerini aynı fiyattan satmayı sürdüreceklerini belirten Akdağ, amaçlarının halkın Ramazanda vazgeçilmezi olan Kadayıfın herkesin sofrasında yer alması olduğunu sözlerine ekledi.