BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Yerebatan sarnıcının son demleri

Turist rehberleri örgütleri, Yerebatan Sarnıcı üzerindeki turist indirme bindirme noktası ile tonlarca ağırlıktaki otobüslerin tehdit oluşturduğunu iddia etti

Abone ol

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile İstanbul Turist Rehberler Odası, Yerebatan Sarnıcı'nın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yerebatan Sarnıcı hesabını veremeyeceğimiz biçimde zarar görebilir, hatta çökebilir'' uyarısında bulundu.

TUREB'den yapılan açıklamada, UKOME kararı ile "Sultanahmet ve Civarı Yayalaştırma Projesi'' kapsamında Sultanahmet Meydanı'nın 7 Haziran'dan itibaren araç trafiğine kapatıldığı, turist otobüsleri için bazı indirme ve bindirme noktaları belirlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bu noktalardan birinin de Yerebatan Sarnıcı'nın üzerindeki yol olduğu belirtilerek, tonlarca ağırlıktaki yüzlerce tur otobüsünün her gün Yerebatan Sarnıcı'nın üzerinden geçtiğine, indirme noktası olduğu için araçların o bölgede oyalandığına dikkat çekildi.

'CADDEYİ TARFİĞE KAPATIN'

İstanbul Turist Rehberleri Odası da (İRO) "Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Büyükşehir ve Fatih belediyeleri ile turizm sektör temsilciliklerine uyarı yazısı göndererek sarnıcın önünden geçen caddenin trafiğe kapatılmasını istedi. İRO yöneticileri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu da makamında ziyaret ederek, tehlikeye ilişkin kaygılarını iletti.