BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İdamı istenen Açıkel'in ailesi perişan

Suudi Arabistan'da cezaevine giren ve idamı istenen Türk vatandaşı Ali Açıkel'in ailesi perişan oldu.

Abone ol

Altı yıl önce ev sahibi olabilmek hayaliyle gittiği Suudi Arabistan'da cinayet suçlamasıyla cezaevine giren ve idamı istenen Türk vatandaşı Ali Açıkel'in ailesi perişan oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan konuya el uzatmasını bekleyen acılı aile yardım bekliyor.

2001 yılında bir restoranda çalışmak üzere Suudi Arabistan'ın Cizan kentine giden evli ve 3 kız çocuk babası 39 yaşındaki Ali Açıkel, 10 Haziran 2005'de işlenen bir cinayetle ilgili tutuklanmıştı. Suçsuz bulunmasına rağmen Açıkel hâla hapiste yatıyor.

Suudi Arabistan'da 6 yıldır tutuklu bulunan Ali Açıkel'in Samandağ ilçesinde yaşayan ailesi perişan oldu. Eşinin fotoğrafları ile hasretini dindirmeye çalışan Sabriye Açıkel, şöyle konuştu: "Sayın Başbakanım, benim eşim altı yıldır cezaevinde. Kirada oturuyorum, 3 kız çocuğum var. Onları bırakıp çalışmaya gidemiyorum. Sizden yardım istiyorum. Ne olur çıkartın eşimi. Çocuklarının başına gelsin. Altı yıldır sesini duyamıyoruz, yüzünü görmüyoruz. Ne olur yardım edin. Bize yardım eli uzatın."
Konuşurken zorlanan 14 yaşındaki Melis, 10 yaşındaki İpek, 16 yaşındaki Yeliz de, "Biz çok küçükken babamız cezaevine girmiş. Onu hiç görmedik. Tam 6 yıl oldu şimdi görsek tanıyamayız. Onu çok özledik. Sayın Başbakanımızdan babamın kurutulması için konuya el atmalarını diliyoruz" dediler.