BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zamlar durmarsa et tüketmeyin çağrısı

Dinç, Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde fiyat artışı yaşanması halinde vatandaşı bu ürünleri boykot etmeye davet etti.

Abone ol

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde fiyat artışı yaşanması halinde vatandaşı bu ürünleri boykot ederek ya da azaltarak pasif direniş yapmaya davet etti.

 Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bazı ürünlerin fiyatlarında artış yaşandığını ve tüketicilerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirten Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, "Özellikle Ramazan'ın gelmesiyle pirinç, şeker ve kuru bakliyat türü gıdalarda artışlar söz konusu olabiliyor. Bu tür ürünlerin Ramazan gelmeden en az 1-1.5 ay önceden alınması tüketiciler için daha uygun olur. Bu ürünlerde bozulma gibi bir durum olmadığı için önceden alınmasında bir sakınca yok. Sebze ve meyve konusunda yaz mevsiminde olduğumuz için ürün bol ve bu Ramazan bu tür ürünlerde bir fiyat artışı beklemiyoruz. Özellikle Ağustos'ta Konya'nın kendi yerli ürünlerinin piyasaya girmesiyle fiyatların düşmesi bile söz konusu olabilir. Bu tür ürünlerin günlük alınmasını daha çok öneriyoruz" dedi.

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE PASİF DİRENİŞ

Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde artışların yaşanabileceğine dikkat çeken Dinç, "Bu yıl özellikle et ve süt ürünlerindeki artış herkesin gözleri önünde yaşandı. Fiyatlarda ibre hala yukarıyı gösteriyor. Ramazan'da da bu yükselişin devam etmesinden endişe ediyoruz. Bu nedenle eğer böyle bir durum yaşanırsa vatandaşımızı bu konuda pasif direnişe davet edeceğiz. Yani bu tür ürünleri tüketmeme ya da tüketimlerini azaltma yönünde vatandaşlarımızı pasif direnişe çağıracağız. Tüketici, elindeki tüketim kozunu mutlaka kullanmalı ve karaborsacılığın önüne bu kozunu kullanarak geçmelidir. Eğer tüketici bu kozunu iyi kullanırsa üretici ve satıcı mutlaka gerekeni yapmak ve fiyatları aşağıya çekmek zorunda kalacaktır" şeklinde konuştu.