BIST 10.333
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.458,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy'de polislerin mezuniyet sevinci

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi, 8. Dönem Mezuniyet Ve Yemin Töreni’nde, 98’i bayan toplam 701 genç polis adayı diplomalarını aldı.

Abone ol

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan KÖKSAL'ında birer kutlama telgrafı gönderdiği törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı katıldı.

Altıntaş: “Kendinizi Sürekli Yenilemek Zorundasınız”

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, mezun öğrencilere seslenerek, 'Ülkemiz kendini yetiştirmiş, nitelikli, bilgili, hızlı düşünen, çabuk ve doğru karar vererek hareket eden, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarını şiar edinmiş, inisiyatif sahibi görevlilere ihtiyaç duymaktadır' dedi. Eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Altıntaş, 'Kendinizi sürekli yenileyip yetiştirmek ve ülkemiz insanlarına en iyi hizmeti vermek mecburiyetinde olduğunuzu da unutmayınız' öğüdünde bulundu.

MEZUNİYET TÖRENİ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Pamuk: “Huzurlarınıza Başları Dik Olarak Çıktılar”

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Pamuk ise konuşmasında, “Huzurlarınızda başları dik, kendilerinden emin olarak duran genç meslektaşlarım, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü ve cumhuriyetimizi her ne pahasına olursa olsun korumaya kararlı, hukukun mutlak üstünlüğüne inanan, toplum yararını şahsi menfaatinin üstünde tutan, polis olmanın şeref, gurur ve şuurunu taşıyan, üzerindeki üniformada devletin sıcaklığını, sevgisini, hoşgörüsünü ve şefkat elini hissettiren idealist polisler olarak yetiştirildiler.” dedi.

Poligonda Atış Denemesi Yaptılar

Konuşmaların ardından dönem birincisi İsmail Ural'ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, okulu en iyi dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye diploma ve plaketleriyle çeşitli hediyeler törene katılan protokol tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın kutlama mesajı gönderdiği törende yemin eden öğrenciler, kep atarak mezuniyetlerini kutladı. Daha sonra konuklar tarafından seçilen 20 öğrenci, 10 Nisan Atış Alanı'nda atıcılık gösterisi sundu. Törenin bitmesinin ardından da okul müdürü Ayhan Pamuk, konuklar ve basın mensuplarına interaktif atış derslerinin yapıldığı eğitim sınıfını tanıttı. İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ile Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı interaktif atış alanında atış denemeleri yaptılar.