BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'nu davalık eden söz

CHP liderinin Ordu'da yaptığı konuşma davalık oldu. Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'ndan 50 bin lira istiyor.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ordu'da yaptığı konuşma başına dert açtı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, Ordu mitingindeki konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın “onur ve saygınlığına yönelik” ifadeler kullandığı savunuldu.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a yönelik bazı ithamlarda bulunduğuna dikkat çekilerek, “bu ifadelerin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı” kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'ndan 50 bin TL manevi tazminat talebiyle açılan dava, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, '2003 Eylül ayında Devlet Bakanı Ali Babacan'ın imzaladığı 'Dubai Anlaşması'nı 'ülkeye ihanet olarak yorumlayarak, 'Biz bu ülkeyi seviyoruz ama bu ülkeye ihanet edeni sevmiyoruz. İhanet edeni Yüce Divan'a çıkaracağız' dedi.

FINDIK KURDU NİTELEMESİ

Kılıçdaroğlu ayrıca, 'Bugün fındığın başkenti Ordu'dayım. Fındık dalda, kurdu Ankara'da. 8 milyon kişi fındıktan besleniyor. Ancak Ankara'daki fındık kurdu sizin alın terinizi peşkeş çekiyor. Söz veriyoruz, fındık borsası kurulacak yapılmayanı yapacağız.'

Başbakan Erdoğan'ın değişik zamanlarda dokunulmazlıkları kaldıracağını söylemesine de değinen Kılıçdaroğlu, 'Allah aşkına bir insan bu kadar yalan söyler mi? Sözünde duran insana yiğit derler, verdiğin sözün arkasında yiğit gibi duracaksın.' diye konuştu