BIST 9.742
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.421,86
HABER /  GÜNCEL

Gitti biber gazı geldi plastik mermi

Polis bundan böyle biber gazı ve cop kullanmayacak. Provokatör olduğu öne sürülen kişiler plastik mermi altına girecek.

Abone ol

İstanbul Emniyeti yasadışı gösterilerde biber gazının kullanımının yanı sıra plastik mermi de atan ayrıca topluluk içindeki ‘provokatör’ olduğu öne sürülen kişileri renkli boyayla işaretleyecek tüfek aldı.

İstanbul Emniyeti, yasadışı gösterilerde biber gazının kullanımının yanı sıra plastik mermi de atan ayrıca topluluk içindeki ‘provokatör’ olduğu öne sürülen kişileri renkli boyayla işaretleyebilen Belçika yapımı FN 303 marka otomatik tüfek aldı. Polis tüfeklerle boyadığı kişileri, grup dağılırken gözaltına alacak.

Silahlar hakkında bilgi veren komiser yardımcısı Samet Korkmaz “Bizim amacımız, bu silahla mermilerin içerdiği boyayı kullanarak, provokatör şahısları belirleyip, grup dağılırken çıkış noktalarında gözaltına almak” diye konuştu.

Korkmaz FN 303’te kullanılan dört çeşit mermi olduğunu kaydederek, “Kırmızı renkli mermimiz var. Bu fişek yüzde 10 - 15 civarında biber gazı içeriyor. Şahsa uygulandığı zaman darbe etkisinin yanı sıra şahıs biber gazından da etkileniyor. Sarı renkli mermiyi de şahısları belirleyerek, gözaltına almak için kullanacağız. Renksiz olan ve herhangi bir boya maddesi içermeyen gri renkli mermi ise darbe etkisi yapıyor” dedi.

GÖĞÜSTEN VURACAK

Korkmaz, silahın çevik kuvvet biriminde eğitim alan polislerce kullanıldığını, silahın kullanım alanının göğüs bölgesi olduğunu belirtti. Korkmaz, “Son çare olarak bu silahı kullanıyoruz. 30 metre mesafeden yaralayıcı etkisi bulunmuyor” diye konuştu.