BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan'ın kızı babasına arka çıktı

Çetin Doğan'ın kızı ve damadı Balyoz iddianamesinin Türkiye için büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

Abone ol

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın ABD’de yaşayan kızı ve damadı tarafından açılan bloga 25 Temmuz’da konulan “Balyoz savcılarının sormaktan kaçındığı bazı sorular” başlıklı yazıda, “2002 ve 2003’te yazıldığı iddia edilen Balyoz planı ve eklerinde acaba nasıl oluyor da 2005 yılında yazılmış bir tebliğden birebir alıntılar, 2006 yılında kurulmuş bir sivil toplum kurumuna atıf, ve 2008-2009 yıllarında meydana gelmiş olayların tasviri bulunuyor?” sorusu yöneltildi.

İddianamede Balyoz planının dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın engel olması nedeniyle uygulanamadığının savunulduğu belirtilerek “Bu kadar önemli bir sav acaba neden Yalman’ın kendi ifadesi ile doğrulanmıyor ve iddianamede savcıların görüşü olarak kalıyor?” diye soruldu.

HİLMİ ÖZKÖK HABERDAR DEĞİL MİYDİ?

“Çetin Doğan ve Gerçekler” adlı blogda yer alan yazıda, iddianameyi hazırlayan savcıların belgelerin gerçekliğini savunmak amacıyla ileri sürdükleri kendi savlarını süzgeçten geçirmeden, adeta “ya tutarsa” yaklaşımıyla sundukları ifade edildi.

Bu iddianamenin yazılmış olmasının bile Türkiye için büyük bir ayıp olduğu belirtilen yazıda, savcıların soramadığı sorular şöyle sıralandı:

“Savcılar ısrarla Balyoz planının 1. Ordu Plan Semineri’nde KKK ve GK’den gizli olarak denendiğini iddia ediyorlar. Nasıl oluyor da seminere katılan KKK ve GK gözlemcileri raporlarında böyle bir şeyden bahsetmiyorlar? Savcılar 2003’te gazetelerde yayımlanmış bazı askeri belgelerin şüpheli 16 No’lu CD’de kayıtlı bulunmasını, CD’lerin sonradan oluşturulduğu iddialarını çürüten bir gerçek olarak yorumluyorlar. Gerçek ve sahte belgelerin birlikte aynı CD’lere daha ileri bir tarihte kaydedilebilmiş olabileceğini hiç mi düşünmüyorlar? Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök Balyoz darbe planıyla ilgili herhangi bir bilgisi olduğunu kesin bir dille yalanlamıştı. Ruhat Mengi’nin kendi köşesinde belirttiği gibi ‘böylesine büyük çapta, yüzlerce askerin karıştığı darbe planlaması varsa, hele de kendine Balyoz Komutanlığı adını verecek kadar örgütlü bir çalışma yürütülmüşse bunun Özkök ile kuvvet komutanlarından habersiz’ yapılması mümkün müdür?”

NORMAL SERVİSE ALINDI

Kalp krizi geçirme riski bulunduğu için Haydarpaşa’da Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Doğan, dün akşam saatlerinde yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı.

 

YANINDA SADECE EŞİ BULUNUYOR

Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, hastane bahçesinde yaptığı açıklamada Doğan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Ersöz “Tansiyon değerleri normale dönmüş değil ve göğsündeki ağrılar da yine şiddetini koruyor” dedi. Doğan’ın 2003’te ciddi bir kalp ameliyatı geçirdiğini anımsan Ersöz, “Kendisiyle görüştüm, üzgün. Sebebi kendisi İstanbul’a gelip adli makamlara teslim olmak için yola çıktığında hukuka aykırı olarak gözaltı işlemi uygulanması. Yanında refakatçi olarak yalnızca eşi bulunuyor” diye konuştu. (Cumhuriyet)