BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  DÜNYA

Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ısmarladığı dondurma dünyaya açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a MAKS-2019 Havacılık ve Uzay Fuarı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ısmarladığı dondurma Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye ihraç edilecek.

Abone ol

Rusya'nın Krasnodar bölgesinin Vali Yardımcısı Andrey Korobka, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Ülkenin en iyi dondurmasını yapıyor" dediği Korenovskiy Süt Fabrikası'nın ürünlerini yurtdışına ihraç edeceğini bildirdi.

Ulusal projede

Rus medyasına konuşan Korobka, "Korenovskiy Süt Fabrikası, ihracata yönelik üretim yapacak bir bölüm açacak" dedi. Detay vermeyen Vali Yardımcısı, küresel pazarlara odaklanan işletmelerin yüksek sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Bölgenin ihracatını 2024 yılına kadar 3,8 milyar dolara ulaştırmayı planladıklarını söyleyen Korobka, bu rakamların, 'Uluslararası Kooperasyon ve İhracat' başlıklı ulusal projede belirtildiğini de sözlerine ekledi.

MAKS-2019'da dondurma ısmarlamıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, MAKS-2019 Havacılık ve Uzay Fuarı'nda, konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Korovka iz Korenovki' marka dondurma ısmarlamıştı. Putin, daha önce bu markanın 'en lezzetli' dondurma olduğunu söylemişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İstanbul ile birlikte 20 kenti vuracak
Foto Galeri Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İstanbul ile birlikte 20 kenti vuracak Galeriye Gözat