BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

Protestocu gençten kötü haber

Başına gaz bombası isabet eden protestocu Vedat Oğuz'un sağlık durumuyla ilgili hastane açıklama yaptı.

Abone ol

Antalya Gazi Bulvarı'nda Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek olmak amacıyla düzenlenen gösterilere katılan ve sağ gözüne gaz bombası kapsülü isabet eden 18 yaşındaki Vedat Oğuz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edildi.

Açık Öğretim Lisesi 3. sınıf öğrencisi Vedat Oğuz'un tedavisini yürüten Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemil Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat edilen gencin göz yuvarındaki kemiklerin zedelendiğini, göz içinde de ciddi doku kayıpları olduğunu kaydetti.

Oğuz'un burun kemiklerinde de kırıklar olduğunu vurgulayan Apaydın, kırık kemiklere müdahale yapılabilmesi için hastayı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'na sevk etiklerini bildirdi.

TEKRAR GÖRME İHTİMALİ DÜŞÜK

Prof. Dr. Apaydın, şöyle konuştu:

"Ciddi doku kaybı mevcut. Yoğun kanaması var. Görme ihtimali çok düşük. Bizim çabamız, gözün yerinde kalması. Gözün oradan alınma ihtimali de var. Ama biz boş kalmasın, acaba onarılabilir mi diye gözü diktik ve bekliyoruz. Tekrar görme ihtimali düşük."