BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.465,08
HABER /  DÜNYA

Rusya-AB Zirvesi başladı

Rusya-AB zirve toplantısı, Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde başladı. İki günlük toplantının gündem maddesini ikili ilişkiler, Suriye ve diğe...

Abone ol

Rusya-AB zirve toplantısı, Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde başladı. İki günlük toplantının gündem maddesini ikili ilişkiler, Suriye ve diğer uluslararası meseleler oluşturuyor.
Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman van Rompuy toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "yeni bir anlaşmaya yönelik müzakerelerde" ilerleme sağladığını, bununla birlikte hassas konuların hala çözüm beklediğini ifade etti.
Bölgesel işbirliğinin AB ve ortaklarınca desteklendiğini vurgulayan Rompuy, "Enerji, sivil savunma, tüketici politikaları ve eğitim gibi birçok alanlada işbirliğimizin ilerlemiş olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum" dedi.
Rompuy ayrıca, karşılıklı anlayış ve işbirliğini geliştirme konusunda karşılıklı daha büyük adımlar atılabileceği temennisini de dile getirdi.
Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso ise, "Sayın Devlet Başkanı, bugün Urallar’da sizinli birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geçmişte Urallar, Avrupa’nın doğal sınırı olarak görülüyordu ve Yekaterinburg da Avrupa ile Asya arasındaki tam bu sınırda bulunuyordu" dedi.
Barroso ayrıca, AB ve Rusya’nın Modernizasyon Ortaklığı çerçevesinde, Avrupa Konseyi ile birlikte Yolsuzlukla Mücadele projesi başlattığını belirterek, "Daha önce kararlaştırdığımız Yolsuzlukla Mücadele konferansının çok yakın bir zamanda düzenlenmesini umuyoruz" diye konuştu.
(İHA)