BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

Göstericiler cemaati mi hedef alıyor?

İzmir'deki Gezi Parkı protestolarında Gülen cemaatine yakın kurumların saldırıya uğraması Arınç'a soruldu.

Abone ol

İzmir'de cemaate yakın bir finans kuruluşu ile dershaneyi yakan göstericiler tepki çekti.

Ağaçların sökülmesine gösterilen tepkiler hedef mi değiştirdi? Demokratik tepkilerin farklı bir noktaya savrulması kamuoyunda tartışılıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Taksim Gezi Parkı'yla ilgili düzenlediği basın toplantısında bir muhabirin "hizmet grupları hedef mi alınmış olabilir" sorusuna böyle cevap verdi:

HEDEFE ALINAN AK PARTİ'DİR

"O kadar sivil hedefler var ki, hizmet grubuyla sınır tutması lazım. Kendilerince düşman olarak gördükleri bazı noktalara saldırılar yapıyorlar. O kitledeki nefreti görmek lazım. Sadece düşüncelerini ortaya koymak, hükümeti eleştirmek adına değil, belli isimleri noktaları düşman gibi gören illegal bir yapılanma tahribat yapılmak isteniyor.

Hedefe alınan parti AK Parti’dir. AK Parti genel başkanlığına karşı duyum olarak aldığımız, telsiz gibi konuşmalardan özetlerdir. Bu soygunları bu çapulculukları yapanlar, insana doğaya zarar vermek konusunda söz vermişlerdir. Maddi zarar 70 milyonun üzerindedir. Ambulansların, iş makinalarının yakılması büyük bir tahribat değil mi? Duyarlı insanlarımız bence bu saldırıları bugün bitirecektir. "