BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  DÜNYA

Ankara’da bir göstericinin öldüğü iddiası yalanlandı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara’daki Gezi Parkı olaylarında yaralanan bir kişinin beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarının gerçeği yansı...

Abone ol

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara’daki Gezi Parkı olaylarında yaralanan bir kişinin beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Ankara’daki Gezi Parkı olaylarında yaralanan 26 yaşındaki Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği yönünde bazı basın organlarında verilen haberlere Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden yalanlama geldi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarının haberlerinde ve sosyal medya ortamlarında, Ankara’daki gösterilerde yaralanarak hastanede tedavi altına alınan bir kişide beyin ölümü gerçekleştiği yönünde çıkan haberler yer aldığı belirtilerek, "Bahsedilen hastamızın halen yoğun bakımda takip ve tedavisi sürdürülmekte olup beyin ölümünün gerçekleştiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 4 Haziran 2013 tarih ve saat 12.00 itibarıyla tekrarlanan tetkiklerinde beyinde kan dolaşımı mevcut olup, spontan solunumunu vardır. Vital bulguları stabil olarak devam etmektedir. Nöbet geçirmemesi amacıyla uyutulmakta ve sağlığına tekrar kavuşması için tıbbın tüm imkanları kullanılarak konusunda uzman hekimlerimizin oluşturduğu bir heyet tarafından büyük ihtimam ve gayretleriyle hastamız hayatta tutulmaya devam edilmektedir. Haberlerde bahsedildiği gibi bir beyin ölümü gerçekleşmemiştir. Gelişmeler düzenli olarak Müdürlüğümüzce basın yayın yoluyla bildirilecektir" denildi.
(İHA)