BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  DÜNYA

Pompeo Trump'ın Türkiye'ye yaptırım uygulayacağından emin!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, S-400 kriziyle ilgili yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın kanunlara uyarak Türkiye'ye yaptırım uygulayacağına emin olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara-Washington arasında yaşanan S-400 krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Pompeo, ABD yasalarının Türkiye'ye yaptırım öngördüğünü vurgulayarak ABD Başkanı Donald'ın kanunlara uyacağını belirtti.

Mike Pompeo, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili verdiği bir mülakatta ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası'nı (CAATSA) kastederek kanunların Türkiye'ye yaptırım uygulamayı gerektirdiğini söyledi.

Euronews'in aktardığına göre; Washington Post'ta yayınlanan söyleşisinde Pompeo, "Kanunlar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki bu kanunlara uyacağız. Başkan Trump da bu kanunlara uyacak." dedi.

ABD'yle S-400 krizi

Türkiye, Rusya ile anlaşıp S-400'lerin teslimatını beklerken ABD'nin bir dizi askeri ve ekonomik tehdidiyle karşı karşıya kaldı. ABD, Türkiye'nin S-400 programından çıkmasını istedi. Askeri bir takım gerekçeler öne süren ABD, program iptal edilmezse CAATSA yaptırımları uygulayacağını açıkladı. ABD'den Milli Savunma Bakanlığına gönderilen mektup da bu tehditlerin resmi tebligatı oldu. Bakanlık ABD'nin S-400 mektubuna aynı sertlikte cevap verdi.

Trump-Erdoğan görüşmesinde neler konuşulmuştu?

Japonya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Trump, iki ülke arasında yaşanan S-400 krizinden kendinden önceki Başkan Barack Obama yönetimini sorumlu tutmuştu. İkili görüşme sonrası basın açıklaması yapan Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Bu kez Rusya ile S-400 almak için anlaşma yaptı ve para ödedi. Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadı." demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tartışma yaratan S-400 hava savunma sistemi nedir? Özellikleri nelerdir?
Foto Galeri Tartışma yaratan S-400 hava savunma sistemi nedir? Özellikleri nelerdir? Galeriye Gözat