BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Polise düdük öttür emri

Komik ama gerçek! Polis düdüğü için genelge bile yayınlandı. Genelgede bakın neler var!

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelgeyle düdüğün, tabanca, üniforma, kelepçe gibi polis teçhizatının bir parçası olduğunu hatırlatarak, polislerin görevini yaparken mutlaka 'düdük öttürmesi' talimatını verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2002 yılında dağıtılan 165 bin düdüğün hiç kullanılmadığını belirterek, polislerin asayiş ve önleyici hizmet görevi yaparken düdük öttürmelerini emretti.

Tüm İl emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Çarşı Mahalle Bekçisi personeline düdük verilmesi yönünde hüküm bulunmadığı hatırlatıldı. Düdüğün, personelin diğer aksesuarları arasında değerlendirildiği ifade edilen genelgede, "Bahse konu malzeme bütçe imkanları ile temin edilmediğinden Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı imkanları ile 2002 yılında 180 bin adet alınmış ve 164 bin 620 adedi tüm teşkilat mensuplarına görevleri esnasında kullanılmak üzere dağıtılmıştır. Ancak düdüklerin yapılan denetimlerde personelce kullanılmadığı anlaşılmıştır'' denildi.

DÜDÜK ÜNİFORMANIN PARÇASIDIR

Genelgede, şunlar kaydedildi: "Yardım istemek mecburiyetinde kaldıkları veya süratle diğer zabıta kuvvetlerinin veya itfaiye, tahlisiye, sıhhi imdat gibi yardımcı ekiplerin müdahalesini icap eden hal ve hadiselerde en seri vasıtalarla bağlı bulundukları karakolları ve mümkün olduğu takdirde karakollarla birlikte yardımda bulunacak teşekkülleri haberdar ederler. İhsar, telefon, düdük ve diğer emin vasıtalarla yapılacağı gibi muztar kalındığı takdirde havaya silah atmak sureti ile de yapılabilir. Devriyenin ihbar ve istimdadına mıntıka kaydı olmaksızın diğer karakol memurlarıyla civar devriye memurlarının yetişmeleri şarttır.''

Düdüğün nasıl kullanılması gerektiğinin de anlatıldığı genelgede, düdüğün teçhizat takımının unsuru olduğu kaydedildi. Genelgede, polislerin asayiş ve önleyici hizmet görevi ifa ederken düdük kullanması istendi.

MUSTAFA ORTAÇ ANKARA