BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  SPOR

Fener TVden yaylım ateş

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Uslu ve Özaydınlı FB TV'de herkese çattı. İşte olay açıklamalar...

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı Turkcell Süper Ligi'nde 2005-2006 sezonunu değerlendirdi. Kulübün televizyonu FBTV'de bir programa katılan Uslu ve Özaydınlı herkese fena çattı. İşte programda konuşulanların tam metni.

Mahmut USLU: Aziz Yıldırım liderliğindeki yönetimin büyük emek verdiğini taraftarımız biliyor. Fenerbahçe’ye gönül veren herkes bizim gözümüzde aynı. Herkes üzülüyor diye zannederken bizler biraraya gelerek, gelecek yıllar ile ilgili planlamalarımız yapmaya başladık. Şampiyonluklarımızı kutladığımızdan daha iyi bir şekilde 100. yılımızı kutlayacağız. Diğer branşlarda eğer güçlüyse, karşınızdaki takımı mutlaka yenebilirsiniz. Ama futbolda bu durum aynı değil. Zayıf bir takım kuvvetli bir takımı yenebiliyor. Başarıda nasıl başarılıyız diyorsak, başarısızlıkta da başarısız diyoruz. Biz iki kupayı da alacağız diyorduk bunu alamamanın şokunu atlattık. 100. yıldan sonra o üç yılı yapacağız belki 5 yıl yapacağız. Bizden sonrakiler de yapabilir. Bu koltuklar babamızdan kalmadı. Biz seçildik ve burada bulunuyoruz.

Ancak, biz başarılı olduğumuz ve başarısız olmadığımız durumları  söylüyoruz. 100 tane başarı sayıyorsak başarısızlıklarımızı da söyleyeceğiz. Taraftarımız da dahil olmak üzere herkes bilir ki biz kötü günlerde daha çok kenetleniriz Fenerbahçe olarak. Biz mağduru oynamıyoruz, mağdur ediliyoruz.





Murat ÖZAYDINLI: Sonucunu istemediğimiz bir sezon kapadık. Sporda tabi bu da var. Yenmek var, yenilmek de var. Sadece futbol değil, toplam 9 şubemizle yarıştayız. Yalnız unutmayalım; Kulübümüz genellikle hep kazanmıştır. Bu ilk ve son kupa değildir. Bu sezon camiamıza keyifli günler yaşattık. 100. yılda ise,  hakikaten tarihi yazacağız. Kulübümüze yakışan bir şekilde sonuçlar elde edeceğiz.
İslam Çupi’nin dediği gibi, Fenerbahçe’nin büyüklüğünün hakkaten adı konulamaz. Camiamızın değeri, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar güzel ve önemli. Muhteşem bir taraftarımız var. Onlardan bu desteği gördükçe, biz daha çok çalışıyoruz. Bu birlik ve beraberlik önümüzdeki tüm yıllarda artarak devam edecek. Mahmut Uslu’nun dediği gibi, büyümemize yardım ediyorlar. Uygulamalarla yaptıklarıyla bizi daha da büyütüyorlar, daha çok kenetlenenmemizi sağlıyorlar.

Siyaset değil, spor yapıyoruz
Mahmut USLU: Basına hiçbir şekilde konuşmadığım halde konuştu diye laflar çıkıyor. Konuşsak kim bilir neler olacak. Şu andaki federasyon başkanı yanında Beşiktaş başkanı ile yemekte göründüler. Biz Fenerbahçe yöneticileri olarak biz barış istiyorduk. Biz bunları başarısız olduğumuz için söylemedik. Ben 2 yıl önce şampiyon olduğumuz gün barış istiyoruz, adalet istiyoruz dedik. Appiah o golü atsaydı kim bilir neler yazacaklardı. Bizim o bildiriyi yayınlamamızın nedeni taraftarımızı ve hükümetimizi ve herkesi bilgilendirmektir. Anadolu kulüpleri ile ilgili bir demeç verildi. Bu açıklamayı Murat Bey yaptı. Söylediğimiz soyut ifadeleri biz somut olarak federasyon yetkililerine verdik. Biz tesadüfen Çekoslavakya’ya gittikten sonra Alman federasyon başkanı ile Aziz Yıldırım tercüman ile Federasyon başkanı ile görüştük. Avrupa’daki her şeyi öğrendik. Tüm sistemi öğrendik. Yüzde 10’ almasın yüzde 3 alsın dedik. Bu yüzde 8’i ve isim haklarını ikinci liglerede verelim dedik. O zamanki federasyon sanki başka bir şeymiş gibi kulüplerle gidip anlaşma yaptılar. Bu üç kulüp ve başkanları geldi Aziz Bey n’olur gelin dediler. O gün genel kurulda Fenerbahçe dışarıya çıkmadı. Şimdi bu üç kulüp nasıl bir araya geldi. Çünkü biri düğmeye bastı. Bu yönetimi getiren insanlar küme düştü bazıları bundan yararlandı. Bu devlette kimse yok mu ki bir kurum kurulur göstermelik bir şey bile olsa yapılır. Burada bir ekonomik bir değer var. Bu ekonomik değerler açısından hepimiz bir gemideyiz ve bunu batırmaya çalışıyorlar. Biz Anadolu kulüpleri ile ilgili olan seçimde 4 kulüp bir araya geldik.


Murat ÖZAYDINLI: Başkanımız Aziz Yıldırım’la birlikte Fenerbahçeli’nin de duruşu ortaya çıktı. Bu duruş tüm Türk örf adetlerine de motamot uyuyor. Bütün dediklerimizin arkasında durduk. Bu çok önemli. Biz siyaseti beceremiyoruz sadece.  Biz, siyaset  değil, spor yapıyoruz ki bu Kulüpler Birliğine de riayet eden bir durum. Sporda etik çok önemli. Siz, bizleri kesip doğrasanız, sözümüzden geri dönmeyiz. Biz sözlerimizin arkasında durunca kötü oluyoruz, yapmayanlar fair play ödülü alıyor.

Biz sporda ahlak ve kardeşliği ön plana çıkarmak için konuşmamayı tercih ettik. Ama bu zaman da bizi sindirmeye çalıştılar. Ben Adnan Polat’ın "Fenerbahçe bize 10 yıl fark attı" dediğini hatırlıyorum.  
O kongrede hata yaptılar. Bu öneriyi ortaya atan bizleri dışlayarak hata yaptılar. Çünkü onların lehlerine bir durumdu. Sonra da yalvar yakar duruma geldiler. Ağır koşullarla karşılaşacaklarını dile getirdiler. Sonra dönüp dolaşıp durum, bizim 17 kulübe karşı olduğumuz konusuna döndü.

Biz lig kalitesinin artmasını istiyoruz
Mahmut USLU: Bizim federasyon seçimlerinde hep bir tarafı desteklemişiz izlenimi verildi. Ancak biz sadece gittik ve görevimizi yaptık yani biz bir taraf değildik. Ama görüldü ki seçimler sonrasında ağlayanlar ve kupayı götürenlerin taraf tutmuş olduğu belli oluyor. Bugün bizim başımıza gelen haksızlıklar yarın o ağlayan kulüplerin başına gelebilir. Çünkü bu kişi hiçbir değişiklik göstermediğini kanıtlamış oluyor. Fenerbahçe’ye gönül veren yaş ortalaması 70 -80 olan büyüklerimiz bile sizin bu federasyon ile işiniz zor diyor. Biz rakiplerimizi mağlup ederken aynı zamanda hakkımızda yapılan olayları da mağlup etmiş olduk.

Denizlispor maçı sırasında maçı yöneten FIFA kokartlı hakeme UEFA nasıl güvenerek maç verecek. 26 dakika bir maç uzatılır mı, defalarca durdurulur mu sorularının nasıl bir yanıtı var. Biz bu durumlara itiraz etsek, federasyonun yanıtı belli, UEFA’ya itiraz etsek federasyonunuz bu konu ile ilgili sorumlu diyecek.
Haksızlıklara ya da çarpıklıklara bakıldığında Galatasaray – Beşiktaş derbisi bahislerden çıkartıldı. Bu bile insanların harekete geçmesi için yeterli. 

Yabancı sınırlaması ile ilgili olarak ise bakıldığında 9 kulüp kaldırılsın, 4 takım çekimser kaldı 5 takım da sınırlama kaldırılsın diye oy kullandı. Ama bakıldığında yine federasyon bu demokrasiyi dikkate bile almadı. Federasyon bunun nedenini Milli takımlar sorumlusuna bağladı. Ancak Fatih Terim ile görüştükten sonra böyle bir talebi olmadığını bize söyledi. Biz bu durumu sadece kendimiz için söylemedik. Biz tüm takımlar için belirttik. Ayrıca milli takımımız için de söylüyoruz. Çünkü bakıldığında Avrupa’da yetişen Türk gençleri milli takımımızda oynuyor anca bugün gelecek çift pasaport olayını ortadan kaldıracak bizim istediğimiz sistem sayesinde ortaya çıkabilecek sorunlar da ortadan kalkmış olacak.

Fenerbahçe’nin altyapısından futbolcu yetişmediği söyleniyor. Böyle bakıldığında bizim şu andaki takımımızda 6 tane altyapıdan gelmiş oyuncu var. Daha da geliştirmek için çabalayacağız. Biz lig kalitesinin artmasını istiyoruz bu tüm takımlar için gereklidir.

Murat ÖZAYDINLI:  Futbolda bize karşı uygulanan adaletsizliğin tüm basın kuruluşları, değerli yazarlarımız tarafından dile getirilmesi gerekiyor. Bunlara çok sığınmak istemediğimizden dolayı dile getiremiyoruz.

Yabancı sınırlaması ile ilgili olarak da; bazı kulüplerin maddi durumları ortada olduğu için engel koymaya çalışıyorlar. Anadolu kulüplerine baktığımızda; yerli oyuncularından çok daha az ücretli olan yabancı futbolcuları çok iyi oynuyorlar.
Şu anki uygulama çağdışıdır. Kapıları kapatmamak gerekiyor. İspanya, ülke olarak, şu an 4 takımla Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. 2-3 takımla UEFA’ya gidiyor. İşte aradaki fark bu.

Önümüzdeki sezon her maç şölen var!
Mahmut USLU: Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un durumuna karar vereceğiz. Önceden hazırladığı listesine bakacağız. Başkanımızın koordinasyonun çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 10-15 gün içinde somut adımlar atarız. Bu, oyuncuyu 15 gün sonra transfer edeceğiz anlamana gelmesin. Daha Dünya Kupası var. Orda da oyuncu takibi içerisinde olacağız. Taraftarımızın güveni, Başkanımıza ve yönetimimize sonsuz. Bunu biliyoruz. Appiah’tan çok memnunuz. Anelka da maalesef bir ay sakat kaldı. Tüm bunları değerlendirip, takımı daha da güçlendireceğiz. Fenerbahçe’ye gelmek isteyen Türk oyuncularla da görüşme halindeyiz.

Murat ÖZAYDINLI: Dimdik ayaktayız. Camiamız bunu bilsin. Her zamanki gibi bize desteklerini sürdürsünler. Bizim üzülme lüksümüz dün itibariyle bitti. Koyduğumuz hedeflere doğru dümdüz gidiyoruz. Camiamızı çok seviyoruz. Onların da bizleri sevdiğini biliyoruz. Onların verdiği güçle dağları devirip geçeceğiz. Önümüzdeki sezon stadımızda her maç şölen yaşayacağız. Diğer branşlarda da aynı şekilde olacak. 100. yılımızda hep bu havada olacağız. Hedeflerimiz de bir sapma yok. Deminden beri konuştuğumuz engeller ne olursa olsun hazırlıklıyız. Bu engelleri tek tek devireceğiz. Buradaki gücümüz de Fenerbahçe camiasıdır.


Mahmut USLU: Fenerbahçe’yi daha da büyüteceğiz ve kulübümüz  21. asrın altın yıldızı olacaktır. Taraftar kart satışlarımız, forma satışlarımız hep büyüyor. Şampiyon olmamız şartıyla büyümüyor. Dikkat edelim, camiamız kulübüne hep sahip çıktı.