BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  SPOR

Polatın transfer listesi

Adnan Polat, GS'nin transferlerini açıkladı. Kimler gidiyor kimler kalacak? Bomba isimler var mı?

Abone ol

Galatasaray şampiyon kadrosunu süper isimlerle takviye edecek mi? Sarı-Kırmızılı camiada merakla beklenen sorunun cevabını, Başkan Özhan Canaydın'dan sonra transferde ikinci yetkili ağız olan Adnan Polat'a sorduk.

Polat, Tercüman Gazetesi'nin gelecekle ilgili politikaları, ortaya atılan spekülasyonlar ve şampiyonluğun nasıl kazanıldığı konuları ile ilgili doyurucu açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'le bir yemek yediniz ve bu çok eleştiri aldı?

- Yıldırım benim çok yakın bir arkadaşım. Bir yerde karşılaştık Yanında eşi de vardı. Bana 'yemek yiyelim mi?' diye sordu. Zaten ben de yemek yiyecektim, eşim de yoldaydı ve yemeğe beraber gittik. Burnumuzdan da getirdiler. Ben Aziz Yıldırım ile de yemek yedim.'

F.Bahçeli yöneticilerin açıklamaları için ne düşünüyorsunuz?
'Bakın ben yeni göreve gelmiştim. O sıralarda da bir yemek yemiştik. Aziz Bey ile ikili ilişkilerimiz iyiydi. Ben yeni seçilmiştim. Murat Özaydınlı'ya telefon açıp Türk futbolunu kurtarmamız gerektiğini, bunun için bir araya gelmemizin şart olduğunu söyledim. Daha sonra da Murat Özaydınlı'nın 'Fakir-fukara edebiyatı yapıyorlar' beyanatı geldi. Daha sonra Mahmut Uslu'nun açıklamaları geldi. O'na da çok ağır bir cevap vermedim. Ben hiç böyle bir lig görmedim. Dünyanın en iyi programcısını getirseniz böyle bir fikstür hazırlayamaz. İnanılır gibi değil...

Hakan Şükür takımda kalacak mı?
-Hakan Şükür Türk futbolunun simgesidir. O ne kadar oynamak isterse o kadar oynar. Onu 16 sene önce G.Saray'a ben getirdim, jübilesini de ben yapacağım. Jübilesinden sonra da onu bırakmayı düşünmüyoruz. Onu G.Saray'da görevlendireceğiz...

Lig kupasını alıp şölen yapmayı düşünüyor musunuz?
-Aslında bizim bir girişimimiz olacak. Bugün fedarasyona gidip Haluk Ulusoy ile görüşeceğim. Programımıza bakıp cumartesi ya da Pazar günü Ali Sami Yen'de şölen yapmayı düşünüyoruz.

Saidou ve Heinz gönderiliyor mu?
-Saidou'nun sözleşmesi sona erdi. Zaten ben gitmek isteyene kalmak demem. Ama kalmak isteyen kalır. Bildiğim kadarıyla Saidou Nantes ile anlaştım. Daha kimse ile görüşme vaktim olmadı.

F.Bahçe Kulübü'nün yaptığı açıklama ile ilgili düşünceleriniz?
F.Bahçe ile bizim maçlarımızı seryetsinler. Onların lehine verilen hakem kararları ile bizimkileri bir karşılaştırsınlar. F.Bahçe yönetim kurulu unutmamalı ki, şampiyonluk kimsenin tekelinde değildir. Seneye de şampiyonluk kolay olamayacaktır. Ayrıca şampiyonluğu kovalayan biz. Beşiktaş ve hatta Kayseri de olacaktır.

Sizce F.Bahçe yönetim kurulu istifa etmeli mi?
-Bence etmemeli. Sonucunda kaçan bir şampiyonluk.

Önümüzdeki senenin planlarını yaptınız mı?
-Artık lig bitti. Önümüze bakacağız. Şampiyonlar Ligi var. Kimse bizden olağanüstü büyük transfer beklemesin. Biz kendi yıldızımızı kendimiz yaratacağız.

Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi maçlarını Ali Sami Yen'de oynayabilecek misiniz?
-Stadımızın eksikleri var. Ne yazık ki EUFA kriterlerine uymuyor. Stadı eksikleri o tarihe kadar giderilebilir mi bilmem. Zaten bu 90 yaşındaki kadına makyaj yapmaya benziyor. İnönü Stadı'nda da oynayabiliriz. Sayın Demirören'e teklifte bulunacağız. Kabul eder mi bilmem?

Kaç transfer yapacaksınız?
-Aslında bu takıma fazla transfere gerek yok. Ama gerekli yerlere 3 tane tane futbolcu ile takviye yapacağız.

Riva ve Seyrantepe'deki gelişmeler?
-Yeni stat için tarih veremem. Ama Çarşamba gününden itinaren yönetim kurulu olarak kolları sıvıyoruz. Şu bilinsin ki, ne benim, ne ailemin ne de grup şirketlerim kesinlikle Galatasaray'ın inşaatlarını yapmayacak.

Futbolcularınıza ne kadar borcunuz var?
-Tam olarak bilmiyorum. Ama hafta içinde son taksitlerini alacaklar. Geçen hafta futbolcular ile bir toplantı yaptım. Onlara artık para ile ilgili bir sorun çıkmamasını söyledim, anlattım. Bu şartları kabul edenler kalsın dedim. Kabul etmeyenler gidebilir dedim. Başkan ile konuştum önümüzdeki sezona futbolculara borcumuz olmadan başlayacağız.

Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefiniz ne?
-Bu sene en az bir çeyrek final oynarız.

F.Bahçe'de en beğendiğiniz futbolcular kim?
-Aurelio ve Appiah..

Alex F.Bahçe'ye yararlı mı, Anelka'nın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Alex çok iyi bir futbolcu. Anelka'da çok fazla forma şansı bulamadığı için kendini gösteremedi.

Şampiyonluk eğlencelerinde Fenerbahçe'yi incitecek şeyler yapmamaya dikkat ediyor musunuz?
-Evet böyle şeylere gerek yok. Futbolcularımız çok dikkat ediyorlar...


Tercüman