BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Polis okulunda eşcinsel skandal

Erzincan Polis okulunda emniyet müdürü skandalı ile çalkalanıyor. Müdür, öğrencilerle eşcinsel ilişkiden açığa alındı.

Abone ol

Erzincan polis okulunda emniyet müdürü skandalı... Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan emniyet müdürü H.K., dolandırıcılık ve öğrencilerle eşcinsel ilişkide bulunduğu iddialarıyla açığa alındı.

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevli emniyet müdürü H.K., hakkında dolandırıcılık yaptığı ve okuldaki öğrencilerle eşcinsel ilişki yaşadığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Müdürün soruşturma bitene kadar açığa alındığını bildiren Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, "İki iddia var. Soruşturma başlatılmış durumda. Şu anda müfettişlerin incelemesi devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı'na giden ihbarlarda, Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli ikinci sınıf emniyet müdürü H.K.'nin okuldaki polis adayı öğrencilerin 40 bin TL üzerinde parasını aldığı, eşcinsel olduğu ve okuldaki bazı öğrencilerle ilişki yaşadığı iddia edildi.

MÜFETTİŞLER ERZİNCAN'DA

Bu iddialar üzerine inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı, Erzincan'a iki müfettiş gönderdi. Emniyet müdürü H.K.'nin soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmasına karar verildi. Bir haftadır kentte görev yapan müfettişlerin ilk incelemesi sonucunda yüksek miktarda borcu olduğu iddia edilen Müdür K.'nin polis adayı öğrencilerden ve personelin bir kısmından borç para alıp ödemediği belirlendi. Bazı öğrencilerin öğrenim kredilerini zorla aldığı, bazı öğrencilere ise tehditle kredi çektirip geri ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Müdür K.'nin okuldaki öğrencilerle eşcinsel ilişki yaşadığı yönündeki iddialar da mercek altına alınırken 4 kişinin Adliyeye çıkarıldığı, bu kişiler arasında cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen öğrencilerden de bulunduğu öne sürüldü.

"İNCELEMELER DEVAM EDİYOR"

Müdürle ilgili soruşturma açıldığını ve açığa alındığını doğrulayan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, "Müdür H.K. ile ilgili iki iddia var. Biz de dolandırıcılık yaptığını duyduk. Eşcinsel ilişki iddiaları ile ilgili ise soruşturma başlatılmış durumda. Şu anda müfettişlerin incelemesi devam ediyor" dedi.

'ÇOK MİKTARDA BORCU VAR'

Erzincan'da bulunan İçişleri Bakanlığı Müfettişleri emniyet müdürü H.K.'nin öğrenci ve personelden 40 bin TL aldığını belirledi. (Sabah)