BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekona Tatlıses sosu

Sanıkları arasında Sami Hoştan ve İbrahim Tatlıses'in de olduğu Anafor davasının Ergenekon dosyasıyla birleştirilmesi talep edildi

Abone ol


İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Anafor davasının Ergenekon dosyası ile birleştirilmesi talep edildi. 62 kişinin yakalandığı, Ege'deki kumar, çek, senet mafyasının yargılandığı Anafor davasının sanıkları arasında Sami Hoştan ile İbrahim Tatlıses de var. Ege'deki kumar, çek, senet mafyası bu dava kapsamında yargılanıyordu.

Tıpkı Danıştay davasındaki gibi bir birleştirilme talebi bu.. Poyrazköy'deki mühimmatın benzeri İzmir'de de ele geçirilmişti.

''Anafor'' adı verilen operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştay'daki hakimlik görevinden istifa etmiş bir avukat, iş adamları ile İzmir'de daha önce Asayiş Şube Müdür Vekilliği yapan emekli polis müdürünün de aralarında bulunduğu 58 kişi yakalanmış, 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat ve bir çelik yelek ele geçirilmişti.

İBRAHİM TATLISES DE SANIKTI

Ahmet Tekin Baykal'ın yanı sıra organize suç örgütü yöneticisi olduğu öne sürülen Sami Hoştan, türkücü İbrahim Tatlıses, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın da aralarında bulunduğu 176 sanığın, cezalandırılması istenmişti.