BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Obez olup olmadığınızı merak ediyorsanız..

Daha uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorsanız elinizi cebinize atıp fazla kilolarınızdan kurtulmayı neden denemiyorsunuz?

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Birkaç kuruş daha fazla para harcayarak fazla kilolarımızdan kurtulup sağlıklı ve güzel görünebiliriz. Genel olarak herkes,zayıf olan insanların daha sağlıklı olduğunu düşünür.

Araştırmalar obeziteye neden olan yiyeceklerin yenmesiyle oluşan kilo alımının tamamen sağlıksız olduğunu gösteriyor. Ayrıca dış ortamdaki stres,masabaşı işler ve hareketsiz yaşam obez olma riskini arttırmakta.Tombul bir görünüme sahip olmamak için;düzenli egzersiz yapılmalı ve stresten uzak durulmalı.

Kanada ve Amerika’da 12 yıl boyunca,11 bin insanın yeme-içme alışkanlıkları ve yaşam tarzlarının incelendi. Bu araştırmada kadınlar ve erkekler beş ayrı kategoride incelendi.Boy ve kilo oranları ölçülüp kendileri için uygun olan oranlar tespit edildi.

Vücut kitle endeksi %25 in üzerinde olan insanlar aşırı kilolu, %30’un üzerinde olanlarda obez sayılıyor. Uzmanlar,kilonuzun boyunuzun karesine oranlanmasıyla obez olup olmadığınızı tespit ediyor.

Obezitenin neden olduğu pekçok hastalık tespit edildi. Kalp krizinden dolayı ölme riskinden tutun da tansiyon, şeker hastalığı,safra rahatsızlıkları gibi daha pekçok hastalığa neden olduğu açıklandı.Araştırmalar,obez insanların daha erken yaşlandığını göstermekte.

Uzmanlar,kas ve kemik ağırlığı orantılı olan insanların daha sağlıklı ve atletik görünümlü olduklarını ifede ettiler