BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu yarışma dinden çıkartır!

Yarışmanın böylesi ne duyuldu ne de görüldü. Yarıştırılmayan din kalmıştı. Adayları tahmin etmek zor değil.

Abone ol

Kanal T Televizyonu sınırları zorlayacak bir yarışma programı başlatıyor. İnanan ve inanmayanlar karşı karşıya.

3 ilahi dinin temsilcisi ve Budist rahip 10 inançsıza 'tanrının varlığını' ispat edecek.

Madalyonun öteki yüzü daha çok tartışılacak. Kendilerine güvenen ateistlere din adamlarını ikna etme fırsatı da verilecek.

Ateistler ekran başında tövbe edip hidayete erecek, milyonlar bu ilginç olaya tanıklık edecek.

İslamiyet, Hıristiyanlık, Yahudilik ve budizm yarıştırılacak. İnançsızları kim ikna edebilirse kutsal beldelere yolculuğa çıkmaya hak kazanacak.

Yapımcılığını gazeteci Ayşe Önal'ın üstlendiği, Gülgün Feyman'ın moderatörlüğünde 1 imam, 1 haham, 1 papaz ve 1 budist rahip, 10 ateisti kendi dinlerine inandırmak için uğraşacaklar..

"Tövbekar" adlı yarışmada ateisti hangi din adamı ikna ederse, kendi kutsal beldesine birlikte yolculuğa çıkacak. Yarışmanın Eylül ayında başlayacağı açıklandı.

İkna eden kutsal beldelere

Örneğin imam ikna ederse o ve yarışmacı Mekke'ye, budist rahip ikna ederse Tibet'e, papaz ikna ederse Vatikan'a ve Meryem Ana'ya, Hamam ikna ederse Kudüs'e gidecek. 

Televizyonun Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Özdemir'in konuyla ilgili yaptığı açıklamadan bazı satır başları şöyle:

Tövbe et huzuru bul!

Bu yarışma Türkiye’yi barıştıracak. Mevlana; ‘ kim olursan ol gel’ dedi, tövbekârı Tanrı’ya davet etti. Biz de Tanrı’ya sırtını çevirmiş ateisti tövbeye davet ediyoruz. Bu yarışmayla Türkiye’yi hoşgörüye çağırıyoruz. Bizce dünyayı Tanrı inancı kurtaracak, o yüzden kalbinde huzuru bir türlü bulamayan ateistlere bu yarışmayla ‘tövbe et, huzuru bul’ diyoruz.

Yaradının yanına herkesi çekelim

Kanal t-elevizyon, bir ilke daha imza atıyor ve Türk izleyicisini sınırları zorlayan ilk yarışma formatıyla tanıştırıyor. Amacımız çok basit; bu dünyada ‘Tanrı, Allah, Rab’ ismine ne dersek diyelim, yaradanın yanına herkesi ve her kesimi çekebilmek.

'İnanmıyorum' diyorsanız

‘’ Dinleri iyi tanıyorum’ ama buna rağmen ‘‘ inanmıyorum’’ diyorsanız buyurun işi temsilcileriyle konuşun. Hıristiyan, Musevi, Budist, Müslüman, ateist… Bizce en önemlisi hepsi insan… Gelin hem tartışalım, hem de yarışalım… Bir de üzerine ödül kazanalım.