BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  SPOR

İspanyayı yenmenin formülü

ABD'nin, Konfederasyon Kupası'nda İspanya'nın 35 maçlık yenilmezlik serisine son vermesi geniş yankı uyandırdı.

Abone ol

Konfederasyon Kupası'nda İspanya’yı 2-0 mağlup ederek 35 maçlık yenilmezliğine son veren Amerika Birleşik Devletleri Teknik Direktörü Bob Bradley, orta sahanın yıldız oyuncusu Xavi'yi iyi marke ederek maçı kazandıklarını söyledi.

Birleşik Devletler'in Teknik Direktörü Bob Bradley, galibiyeti Xavi'yi kilitlemelerine bağladı. İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque ise sonucun kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri, Dünya kupası elemelerinde Türkiye'nin, Bosna Hersek'in, Belçika'nın, Avrupa Şampiyonası’nda Almanya'nın İtalya'nın yapamadığını yaptı ve İspanya'nın yenilmez olmadığını gösterdi. Son 15 maçının tamamını kazanan, 35 maçtır yenilgi yüzü görmeyen matadorlar, Amerika Birleşik Devletleri karşısında maçı berabere bitirse dahi, Brezilya ile paylaştığı yenilmezlik rekorunu eline geçirecekti. Ama olmadı. Amerika Birleşik Devletleri, İspanyolların son 1350 dakikada yediği gol sayısını 90 dakikaya sığdırdı.

2 - 0 biten maçın ardından, Birleşik devletler cephesinde büyük bir sevinç yaşanıyordu. Teknik Direktör Bob Bradley galibiyeti, İspanya'nın orta sahadaki maestrosu Xavi'yi kilitlemelerine bağladı. Bradley, "Xavi'ye yakın oynamaya özel önem verdik. Kendisini sürekli enlemesine oynamaya zorlayınca, çok iyi olduğu ara pasları atamadı" diye konuştu.

Bradley, ikinci yarıda ardarda gelen İspanya ataklarını başarıyla savuşturan savunma oyuncuları Jay Demerıt ve Oguchi Onyewu'ya da övgüler yağdırdı. İspanya'da ise büyük bir şok var. Sonucu sürpriz olarak nitelendiren teknik direktör Del Bosque, birleşik devletler'in kendilerini hazırlıksız yakaladığını belirtti. Del Bosque, özellikle ikinci yarıda yakaladıkları fırsatları cömertçe harcamalarının da sonucu belirlediğini ifade etti.