BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.456,13
HABER /  MEDYA

POAŞa karşı Çölaşanın kellesi

Doğan Grubu'nun canını yakan POAŞ Hürriyet'i de karıştırdı. Üç gündür süren krizin perde arkası aralandı.

Abone ol

Emin Çölaşan krizi şimdilik donduruldu. Taraflar yola devam dedi ama yazar ince bir uyarı aldı. Yazarın 22 yıllık Hürriyet kariyerinin bitmesine neden olabilecek gelişme ise POAŞ oldu. Doğan Grubu böyle bir şeyin olmadığını iddia ediyor ama yazarların şifreleri çözüldüğünde POAŞ ve Çölaşan arasındaki bağlantı daha net anlaşıldı

Medya dünyasında son günlerde şöyle bir iddia dolaşıyordu: "Hükümetin POAŞ kozuna karşı zor günler geçiren Doğan Grubu, bu dönemi atlatma adına Erdoğan ve Maliye aleyhinde yazmama talimatı verdi." Nitekim CHP lideri Baykal da bu konuya değinerek bunun ahlaksız bir teklif olduğunu söyledi.

Şimdi olayın kahramanları Çölaşan ve Özkök'ün kriz süresince ne yazdıklarına bakalım. Tarafların yazılarındaki satır araları iyi okunduğunda krizini başlangıcı ve sonu 3 günde yazılan yazılarla çözüldü.

Muhtırayı yedi
Çölaşan'ın yönetimden muhtırayı yediğini kendi köşesinden ima etti. 7 Şubat 2007 tarihinde şöyle diyordu:

"Bizim meslekte bir kural vardır. Açığı olan köşe yazarı korkar, hiç kimsenin üzerine gidemez, eleştiremez. Hele iktidarların, egemenlerin, güçlülerin, namussuzların üzerine asla gidemez! Aksi takdirde başına gelecekleri, onu nasıl geçmişi ve açıkları ile tehdit edip susturacaklarını iyi bilir! Biz de o arkadaşların kim olduğunu iyi biliriz!"

Çölaşan uyarıyı aldı
Bu yazı sonrası Çölaşan ve Ertuğrul Özkök görüştü. Özkök nazik bir şekilde yazarını uyardı. Çölaşan iktidarın baskısını dışarıdan kaynaklanan dedikodu olarak niteledi ve uyarıyı aldığını ise şu satırlardan anlaşıldı:
"Bizim gazetede aramızda bazen fikir ayrılıkları çıkar. Dışarıdan kaynaklanan dedikodular yoğunlaşır. Sonra bu konuları aramızda konuşarak çözeriz, gideriz"

Özkök yazarlara gözdağı verdi
Bütün bu söylentiler sonrası Hürriyet'in tepe ismi açıklama yapmak zorunda kaldı. Bugünkü köşesinde yazarları sorumsuz olmadıklarına dair şu açıklama yı yaptı:  "Dünyanın her yerinde gazetelerin, yazarlarına müdahale etme hakkı da vardır.Ama emin olunuz ki, Hürriyet bunu en alt düzeyde yapan gazetedir"