BIST 9.883
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.453,57
HABER /  DÜNYA

Blairin günlük pişmanlığı

İngiltere'de 10 yıl iktidarda kalan ve bu yaz görevinden ayrılması beklenen Başbakan pişmanlığını belirtti.

Abone ol

Blair'in, oyuncu Stephen Fry ile yaptığı söyleşi Downing Street'in internetteki sitesinde yayımlandı. Fry'nin, günlük tutup tutmadığı sorusuna Blair, "Hayır tutmuyorum" dedi. Her ne kadar resmi bir günlüğü olmasına karşın Blair, hep kişisel bir günlük tutma disiplinine sahip olmak istediğini, ancak bunu yapmadığını belirtti.

Anılarını kaleme almak için birçok editörün kuyruk oluşturduğu ve bunun Blair'e milyonlarca sterlin kazandırabileceği bilinirken, Başbakan, İşçi Partisinin başından ve başbakanlıktan ayrıldıktan sonra tam olarak ne yapacağı hakkında düşünmediğini de kaydetti.

Yaptığı işin gelecek hakkında düşünmeye zaman bırakmadığını söylemesine karşın Blair, vakit yaklaştıkça bunu düşünmesi gerektiğini ve de yapacağını söyledi. Ama kesin olan bir şey var, o da üniversite yıllarında gitarist ve solistliğini yaptığı rock grubunu bir daha bir araya getirmeyecek. Blair, "Bu, müzik dünyası için çok kötü bir haber olurdu" dedi.

Yeni teknolojileri öğrenmek için çok zaman ayırması gerektiğini de itiraf eden Blair, "sevilmek istediğini, eleştirilmekten rahatsızlık duyduğunu, ancak yıllar içinde buna alıştığını, yoksa işinin çok zor olacağını” da dile getirdi..