BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İkinci kasette neler vardı?

Ogün Samast'ın Samsun'da çekilen ikinci bir kasedi daha ortaya çıkmıştı. Kaset bazı soru işaretlerini gideriyor.

Abone ol

Hürriyet Samsun'da çekilen ikinci kasetin görüntülerini ele geçirdi. Görüntülerde güvenlik görevlilerinin Samast’ı tedirgin ve ürkmüş halinden kurtarmak için arkadaşça davrandıkları, zaman zaman sırtını okşadıkları "Aslanım" diye hitap ettikleri de görülüyor. Kamera kaydı, fotoğraf çekimlerinin yanı sıra cep telefonlarıyla da çekim yapan jandarma ve polisler, Samast’a bunların kesinlikle basına sızmayacağı güvencesini de veriyorlar.

ÇIKARSA O.... ÇOCUĞUYUM
Samast ile sürekli konuşan sivil güvenlik görevlisi çekimlerin tamamen kendi arşivleri için yapıldığını defalarca Samast’a söylüyor hatta çekim yapanlardan birini göstererek şunları söylüyor "Kendi şeyimiz. Kendi arşivimiz deriz ya hani. Dosyaya koyarız... Söylüyorum sana. Yoksa bir tek gazetede, bir tek yayın kuruluşunda geçerse ben o.. çocuğuyum kendi adıma anladın mı?"

Bu arada diğer emniyet görevlisi de, "Bunları zaten biz verirsek biz sorumluyuz. Seni değil bizi tefe koyarlar" diye arkadaşını destekliyor.

SAMAST ÇOK RAHAT
Görüntülerde Samast kot montunun sol üst cebinden çıkardığı Türk bayrağını açarak görevlilerle poz veriyor, sohbet ediyor, sivil giyimli bir görevlinin cep telefonuyla çektiği kendi fotoğraflarına cep telefonunu görevlinin elinden alarak bakıyor, önüne bırakılan paketten aldığı sigarayı içerken görülüyor. Bir koltukta oturan Samast’ı rahatlatmak için iki yanına oturan görevliler, onunla sohbet edip Trabzon’dan çıkıp İstanbul’a kadar gidişini, cinayeti nasıl işlediğini anlatmasını istiyorlar.

GİR KOLUNA OSMAN ABİ
Samast’ın "Vatan toprağı kutsaldır, kendi kaderine teslim edilemez" yazılı takvimin önünde çekilen görüntülerde kıravatlı bir sivil memur Samast’a "Gel sen şöyle, ikimizi beraber çeksinler" diyor. Odada "Salih Bey’i çağır bana, Salih Bey’i... Polis yelekli arkadaş gelsin. Gir koluna Osman Abi.. Bunlar bizim arkadaşlar" sözleri duyuluyor.

CEPTEKİLERE İNCELEME
Odadakilerden biri Samast’ın fotoğrafını cep telefonuyla çekiyor. Daha sonra Samast’a sigara veriliyor. Samast sigarasını içerken yanındaki görevlilerden biri cep telefonuyla çektiği fotoğrafları inceliyor. Ardından fotoğraflara bakması için cep telefonunu Samast’a veriliyor. Yanındaki bir başka kravatlı kişi sırtını sıvazlıyor. Diğer görevli "Çok kötü bakıyon işte gözleri. Sonu güzel... Gülümse" diyor. Bu arada tepsisi elinde çaycı geçiyor.

CEPTEN ÇIKAN BAYRAK
Samast’ın Türk bayrağı açarak poz verdiği görüntü de bu sırada çekiliyor. Samast, üzerindeki kot montun sol üst cebinde katlı duran bayrağı odadakilerin isteği üzerine ortaya çıkarıyor. Bu sırada çekim yapan kişinin arkasından pozu beğendiklerini gösteren, "Aslanım benim" sesleri duyuluyor.

ÖPEREK KOYUYOR
Bu sırada kıravatlı görevli, çalan cep telefonunu açıyor, "Efendim abi? O zaman dur şeyi arayayım" diyor. Ardından Samast bayrağı indiriyor. Biri "Nasıl katlayacağını biliyor musun?" diyor. Samast bayrağı katladıktan sonra öperek tekrar cebine yerleştiriyor.

ÇIKARDIM VURDUM
Emniyet görevlileri Samast’ı sorgulamaya başladıklarında Samast, internette araştırdığını söyleyip, "iki üç gün dışarıda kaldım, pusuya yattım, çıkardım vurdum silahımı" diyor. Kayıt Samast’ın "Gittim direkt..." sözleriyle bitiyor.