BIST 10.967
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.507,03
HABER /  DÜNYA

Seyitlikten hıristiyanlığa geçti

On yıl önce Elazığ'dan Almanya'ya giden D. ailesi iltica için başvurdu. Hıristiyan olan aileyi korku sardı. Neden mi?

Abone ol

Tam on yıl önce Elazığ'dan Almanya'ya giden D. ailesi önce "Kürtlere baskı uyguluyorlar" diyerek sığınma talebinde bulundu. Ancak talep kabul edilmedi. Baba S.D. anne H.D. ve kızları dört yıl sonra Hıristiyanlığa geçerek sığınma talebini bu yönde değiştirdi.

Mahkemenin gerekçesi
Evanjelik Brethren Kilisesi'ne katılan ve Türkler arasında misyonerliğe başlayan ailenin bu başvurusu da "Türkiye'de Hıristiyanlar dini ibadetlerini rahatça yerine getiriyor" diye reddedildi. Ailenin Alman avukatı "Türkiye'ye gönderilirse felaket olur" diye itiraz etti.

Ölüm tehdidi alıyoruz
Alman avukat "Kutsal soydan gelen ailenin din değiştirmesi Elazığ'da peygambere hakaret olarak görülür" diye ekledi. Elazığlı S.D. de, "Seyit ailesinin din değiştirmesi asla kabul edilemez. Ölüm tehditleri alıyoruz" dedi.

Din uzmanları: İltica amacıyla böyle diyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem "Bu ailenin sığınma talebi dini bir konu değil, tamamen siyasi bir tavır. Peygamber soyundan geldikleri iddiası ancak bilimsel belgelerle doğrulanabilir" dedi. Prof. Dr. Bekir Karlıağa ise "İltica için böyle şeyler Avrupa'da çok söylenir" dedi.

(Sabah)