BIST 10.093
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.426,67
HABER /  POLİTİKA

Partiler hangi şarkının peşinde?

Partiler seçim hazırlığını sürdürürken, kullanacakları şarkıları belirlemeye çalışıyor. İşte aday şarkılar..

Abone ol

AK Parti, Erdoğan'ın sevdiği türküleri seçim şarkısı yapmaya hazırlanırken, geçen seçimde Kenan Doğulu'nun şarkısını kullanan CHP, yine pop şarkı arayışında.

Partiler seçim hazırlığını sürdürürken, kullanacakları şarkıları belirlemeye çalışıyor. AKP, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sevdiği türküleri seçim şarkısı yapmaya hazırlanırken, Mithat Körler DYP için şarkılar hazırlıyor. AK Parti , 80 eseri çeşitli kategorilerde düzenleyerek, seçmenin her kesimine hitap etmeyi planlıyor.

Genç, yaşlı ve orta yaşa hitap eden şarkıları düzenlemeye alan AKP, aynı zamanda gittiği her ilin türküsü ile meydanlara inecek. AKP, her ilin kendi anonim türküsü üzerine kentin sorunları ve çözümleri üzerine söz yazma çalışmalarını yürütüyor. Örneğin, "Hadi gel Erzurum'a gel" türküsünün sözlerinin "Hadi gel AK Parti'ye gel, AK Parti yahşi güzel, AKParti bembeyaz, çoğu icraattır, azı kusur" şeklinde AKP'ye uyarlanması çalışmaları sürüyor.

KOYUNCU ANAVATAN'A...
Anavatan Partisi ise, kanserden yaşamını yitiren genç sanatçı Kazım Koyuncu'nun şarkılarından birisi üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz seçimlerde pop sanatçısı Kenan Doğulu'nun "Güzeller içinden bir seni seçtim" adlı şarkısını seçen CHP, yine pop şarkıları arasında değerlendirme yapıyor. Sanatçılarla temasını hızlandıran CHP, önümüzdeki günlerde İstanbul'da yaklaşık 50 sanatçıyı bir araya getirmeyi amaçlıyor. CHP, sanatçılarla Türkiye siyasetini konuşacak.

CHP, seçim öncesi halkın sevdiği sanatçıların partiye katılımının sağlanması yönünde temaslar da sürdürüyor. CHP, geçtiğimiz günlerde oyunu CHP'ye vereceğini açıklayan sanatçı Metin Akpınar'a bir teşekkür mektubu gönderdi. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, mektubunda, "Toplumun ve aydınların büyük bölümünün suskun olduğu bir dönemde demokratik, laik cumhuriyete inancı konusunda açıklık sergilediğiniz için bir milletvekili olmanın yanı sıra vatandaş olarak da size teşekkür ediyorum" dedi.

KÖRLER DYP'YE...
DSP, bir prodüksiyon şirketi ile anlaşırken, her ildeki mitinglerde o ilin anonim türküsüne uyarlanan şarkılar çalınacak. MHP'nin önceki seçimlerde olduğu gibi "Ölürüm Türkiye'm" türküsü ile seçim propagandasına devam edeceği belirtilirken, DYP'nin şarkıcı Mithat Körler ile temasta olduğu ifade edildi. Körler'in, pop müzik tarzında şarkılar üzerinde çalıştığı ifade edildi.

(Sabah)