BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.479,49
HABER /  GÜNCEL

Dinkin ayakkabısı kaç yıllık?

Hrant Dink'in delikli ayakkabıları çok konuşulmuştu. Açıkta kalan ayakkabıları uzmanları yorumladı.

Abone ol

Üst üste patlayan bir tabanca, cansız yere düşen bir beden. Beyaz bereli katil zanlısı 'yeni' alınmış ayakkabılarıyla hızla koşarken yerde kalan cesedin üzeri beyaz bir kâğıtla örtüyle kapatıldı. Kâğıt örtü kurbanın cesedini kapatıyor ancak 'altı delik' ayakkabılarını dışarıda bırakıyordu. Çünkü o ayakkabılar yaklaşık 10 yıl önce alınmıştı.

19 Ocak günü Şişli Halaskârgazi Caddesi'nde, genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesi önünde hunharca öldürülen Hrant Dink'in son fotoğraflarında hemen herkesin dikkatini çeken 'tabanı delik' ayakkabılar altı yıl önce üretimden kaldırılmıştı. Greyder Confort marka ayakkabıları üreten Çorum İskilip'teki fabrikanın yetkilileri fotoğraflardan tanıdıkları ayakkabıların poli tabanlı olduğunu, yüzünün ve içinin deri kaplandığını, yürüyüş ayakkabısı olarak tasarlandığını veen az 10 yıllık olduğunu söylüyorlar.

Üzerinden çıkanlar
Kahverengi kadife takım elbise. Ceketinin sağ dış cebinde iki metal 50 YKr, sol cebinde kullanılmış selpak mendil. Önü desenli çizgili kahverengi yelek, altında mavi kareli desenli kahverengi çizgili gömlek ve uzun kollu atlet. Greyder kahverengi ayakkabılar. Kahverengi kemer, sağ arka cebinde kahverengi cüzdan ve mavi renkli telefon rehberi. Cüzdanda nüfus kağıdı, kredi kartları ve değişik paralar...