BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
HABER /  GÜNCEL

PKK esrarı böyle çalıyor!

Terör örgütü PKK, örgütten izin alınmadan ekilen esrarları almak için her yolu deniyor

Abone ol

Engebeli ve dağlık alanda esrar ekimi yapanlardan ciddi oranda pay alan terör örgütü PKK ayrıca, kendisinden izinsiz ekilen esrara da el koyduğu ortaya çıktı.

Terör örgütünün Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kulp ilçelerinde kendisinden habersiz zehir ticareti yapanları tehdit ettiği, güvenlik güçleri tarafından rapor edildi. Örgütün Lice ve Kulp kırsalında bulunan militanlarının bazı iş makinelerini de bu gerekçe ile ateşe verdiği belirtiliyor.

UYUŞTURUCUYA HAKİM OLMAK İSTİYORLAR

Lice kırsalında inşaat çalışması yapan bir müteahhit, terör örgütünün dağ kadrosundaki kardeşine güvenerek esrar ekimi ve ticareti yapmaya başlar. Terör örgütünün 'benden izinsiz bu işi yapamazsın' uyarısına rağmen söz konusu kişi, ikinci kez esrar eker. Bunun üzerine inşaata gönderilen örgüt mensuplarına, işadamı, "Parti (PKK) babanızın malı değil. Benim de kardeşim dağdadır. Ben esrar ekerim, kimse bana karışamaz." diye konuşur. Bunun üzerine müteahhidin 800 bin TL değerindeki makineleri ateşe verilir. İşte bu olaydan da anlaşılacağı gibi örgütbölgeye hakim olmak için her yola başvuruyor.

SORGU İÇİN DAĞA KALDIRDILAR

Örgütün geçtiğimiz günlerde de Lice'nin Kervas köyünden çıkan bir aracı durdurarak arama yaptığı öğrenildi. Aramada esrar maddesinin bulunması üzerine araçta bulunan 2 kişinin sorgulanmak üzere dağlık bölgeye götürüldüğü belirlendi.

100 KİLO ESRARA EL KOYDULAR

Zaman'ın haberine göre, terör örgütü yaptığı sözde incelemede zehir tacirlerinin örgütten izin almaksızın esrar ettikleri ve ticaretini yaptıklarını gerekçe göstererek 100 kiloya yakın esrara el koydu. Örgütün, el koyduğu esrarı işbirlikçileri aracılığıyla piyasaya sürdüğü tahmin ediliyor.