BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da büyük isyan

Galatasaray Yönetimi, Sivasspor kalecisi Borjan’a kafa atan Engin Baytar’ın bu olaydan önce tendonuna tekme yediğini savundu

Abone ol

Sivasspor'u yenen Galatasaray'da zorlu maraton öncesi Engin Baytar ve Johan Elmander'in gördüğü kırmızı kartlar gündeme oturdu. Sarı-kırmızılı yöneticiler, yardımcı hakem Erdinç Sezertam'a büyük tepki gösterirken özellikle Engin Baytar'ın atıldığı pozisyonun iyi süzülemediğini savundu.

2.5 yıl önceki olaylı Sivasspor-Galatasaray maçında Ümit Karan'ı attıran, daha sonra orta hakem Yunus Yıldırım'ın değişen raporunda kendisine küfür edildiğini savunan Sezertam'ın önceki akşam Engin'i attırması eski defterlerin açılmasına yol açtı.

Kaleci Borjan'a kafa atan Engin'in bu olayın öncesinde tendonuna tekme yediğini kaydeden Galatasaraylı idareciler, bunun kırmızı kart ve penaltıyı gerektirdiğini, ancak bu hareketin hem hakem Bülent Yıldırım hem de yardımcısı Erdinç Sezertam tarafından tespit edilmediğini savundu. Sarı-kırmızılılar, Baros'a yaptığı penaltıda Borjan'a çıkmayan kırmızı kartın maçın seyrini değiştirdiğini de savundu.

Gördüğü kırmızı kart nedeniyle Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarını kaçıracak olan Engin Baytar hem teknik heyetten hem de takım arkadaşlarından özür diledi. Tecrübeli futbolcu, soyunma odasında, Borjan'ın tahriklerine karşılık verdiği için üzgün olduğunu dile getirdi. Cim-Bom'da, Sivasspor maçında kırmızı kart gören Engin Baytar ve Elmander'e ağır fatura çıkıyor.

İkinci Başkan Ali Dürüst'ün, "gereken tedbirleri alacağız" açıklamasından sonra gözler her iki oyuncu için alınacak disiplin kararına çevrildi. Kırmızı karta 10 bin dolar para cezası uygulayan yönetimin, Engin ve Elmander için bu cezayı katlayarak 20 bin dolara çıkaracağı kaydedildi. Sarı-kırmızılı oyuncuların maddi kayıpları 20 bin dolarla sınırlı kalmayacak. Maç başına 15 bin euro kazanan Engin 2 maç ceza alırsa 30 bin euro, maç başına 10 bin euro ödenen Elmander ise 20 bin euro daha zarara uğrayacak.

ALEX TARİFESİ
Galatasaray Yönetimi, Hayrettin'in ayağına basarak kırmızı kart gören Elmander'in alt sınırdan ceza alması için harekete geçti. Sarı-kırmızılılar, İsveçli oyuncunun kötü niyetli hareket etmediğini belirterek, Karabük maçında kırmızı kart gören ancak 1 maç ceza alan Fenerbahçeli Alex de Souza ile aynı tarifenin uygulanması gerektiğini ifade etti. Yöneticiler, İsveçli yıldızın kesinlikle kasti davranışta bulunmadığını vurguladı.