BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

PKK elebaşı Murat Karayılan'ın SİHA korkusu! Özel kamuflaj da kurtaramadı

TÜRKİYE'nin son teknoloji İHA ve SİHA’larından kurtulmak için türlü türlü yollara başvuran PKK üyelerinin bu çabaları nafile... Çünkü hazirandan bu yana öldürülen 87 teröristin çoğunun kamufle olmak için özel kıyafet giydiği ortaya çıktı. PKK’nın sözde Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, örgütün medya yapılanmasına yaptığı açıklamada, özellikle Türkiye’nin güçlü istihbaratı karşısında zora düştüklerini, SİHA'ların örgütün belini kırdığını itiraf etmişti.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonlarıyla PKK'ya yurt içi ve sınır ötesinde büyük darbe vuruluyor. PKK'ya karşı bu yılbaşından itibaren düzenlenen operasyonlarda 64'ü üst düzey 526 teröristin etkisiz hale getirilirken 152 teröristte ikna yoluyla Türkiye gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Yurt içinde içindeki terörist mevcudu 400'ün altına indirildi.

PKK elebaşı Karayılan'ın korkusu 

Terör örgütünün belinin kırılmasında önemli rol oynayan yerli ve milli üretim İHA ve SİHA'lar, teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. İHA ve SİHA'ların elinden kurtulmak için saklanacak delik arayan teröristler, son dönemde kamuflaj kıyafetleri giymeye başladı. PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan da bir süre önce bir grup terörist ile kamuflajlı kıyafetler giyinmiş olarak kamera karşısına geçmişti. Karayılan, İHA ve SİHA'larla ilgili itirafta bulunarak, "Türkiye etkili sonuçlar alıyor. İHA ve SİHA tekniğini elde etti. Ciddi bedeller ödedik" ifadelerini kullanmıştı.

Özel kamuflaj da kurtaramadı 

İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre örgüt bu kıyafetleri giymeye haziran ayında başladı. 'Sniper' kıyafeti olarak bilinen üzeri püsküllü kıyafetleri giyerek optik ve termal takipten kaçacağını sanan teröristler, yine kurtulamadı. Haziran ayından bu yana etkisiz hale getirilen 87 teröristten bir çoğunun üzerinde arazi ile uyumlu multispektral özellikte kumaştan imal edilen kamuflaj kıyafetleri olduğu bildirildi. SİHA'ların düzenlediği nokta operasyonlarla öldürülen teröristler arasında terörden arananlar listesinde kırmızı, turuncu ve gri kategoride bulunan üst düzey teröristler de bulunuyor.

Zap'ta 4 terörist öldürüldü 

Bu arada Kuzey Irak'ta Zap bölgesinde düzenlenen operasyonda biri kadın 4 terörist etkisiz hale getirildi. Kadın teröristin PKK/YPG'nin Haseki sorumlusu olan Hiyam Nuh Hacı olduğu belirlendi. Kadın teröristin yanındaki diğer 3 teröristle birlikte eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Fatih Nurullah nereli eşi kimdir? Uşşaki Tarikatı liderinin ses kaydı
Foto Galeri Fatih Nurullah nereli eşi kimdir? Uşşaki Tarikatı liderinin ses kaydı Galeriye Gözat