BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  EKONOMİ

Piyasalar İstanbul seçimi ve S-400 krizine kilitlendi! Dolar yüksek seviyeyi koruyor

Piyasalar İstanbul seçimlerini merakla beklerken, ABD ile ilişkiler belirleyici konumunu devam ettiriyor. Dolar/TL güne 5.88 seviyesinin altında başladı.

Abone ol

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, enflasyonun hedefe dönmemesi durumunda, muhtemelen yeni faiz indirimleri veya varlık alımları yoluyla para politikasını tekrar gevşetmesi gerekeceğini belirtmişti.

Dolarda son durum

Günü 5.87 civarında tamamlamıştı

Türkiye’nin kredi notunun Moody’s tarafından bir kademe indirilmesine belirgin tepki vermeyerek haftaya 5.90’lı seviyelerin üzerinde başlayan dolar/TL önceki gün yerli yatırımcılardan gelen kâr satışlarıyla bir miktar gerilemiş ve günü 5.87 civarında tamamlamıştı.

Sanayi üretimi verileri beklentinin altında kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi Nisan’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 daraldı ve yüzde 2.5 beklentilerinin üzerinde bir daralma gösterdi. Büyümenin öncü göstergesi olarak yakından takip edilen sanayi üretimi son aylarda toplarlanmanın başladığını gösteriyordu ancak Nisan verileri bu trendin henüz kuvvet kazanmadığını gösterdi. Sanayi üretimi verileri beklentilerin üzerinde bir daralmaya işaret etse de piyasada belirleyici olmadı.

Hazine’nin artan borçlanma ihtiyacı sonrası bugün düzenlenen ihale de yakından takip edildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son İstanbul anketi REMRES'ten geldi! Bu seçim anketinde fark daha az
Foto Galeri Son İstanbul anketi REMRES'ten geldi! Bu seçim anketinde fark daha az Galeriye Gözat