BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pistorius: Korku bedenimi ele geçirmişti

Güney Afrikalı ampute atlet, kız arkadaşını öldürmek suçuyla yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında cinayet gecesini anlattı. Pistorius, 'korkunun bedenini ve muhakemesini ele geçirdiğini' söyledi.

Abone ol

Kız arkadaşını geçtiğimiz yıl Sevgililer Günü'nde öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, bugün yapılan duruşmada cinayet gününü anlattı.

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı kasıtlı olarak öldürdüğü suçlamasını reddeden Pistorius, kız arkadaşını eve zorla giren biri zannettiğini söyledi.

Ampute atlet, banyodan gelen bir sesi duyduktan sonra ‘korkunun tüm bedenini ve muhakemesini ele geçirdiğini’ belirtti.

Pistorius’un duruşmada, Steenkamp ile Sevgililer Günü için birbirlerine aldıkları hediyeleri anlatırken ağladığı görüldü.

Güney Afrikalı atlet dünkü duruşmada da Steenkamp’ın ailesinden özür dilemişti.

Ömür boyu hapis yatabilir

27 yaşındaki Oscar Pistorius suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Pistorius banyodan gelen sesi duyduğu anı, heyecandan titreyen bir ses tonuyla “Her şeyin değiştiği an o an…” sözleriyle anlattı.

“Eve bir hırsız girdiğini düşündüm” diyen atlet, Steenkamp’ı korumak istediği için gidip silahını aldığını söyledi, “Reeva’nın kulağına yere yatmasını ve polisi aramasını fısıldadım” dedi.

Duruşma salonundaki ekranda kız arkadaşının cesedine ait fotoğrafları kısa bir süreliğine gösterilince Pistorius’un kustuğu görüldü.