BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu saldırı sonrası ne dedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk grup toplantısı öncesi yumruklu saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Kılıçdaroğlu grup toplantısında Milletvekillerine seslendi

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk grup toplantısı öncesi yumruklu saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Kılıçdaroğlu grup toplantısında Milletvekillerine seslendi.

SALDIRIYA UĞRAYAN SİYASETÇİLER>> TIKLA GÖR!

"Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları ile kürsüye çıkan CHP lideri şunları söyledi:

BU CHP'YE İLK SALDIRI DEĞİLDİR

Herkesi sukünete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderine düzenlenen ilk saldırı değildir.  Rahmetli İsmet İnönü'ye de  taş atıldı. Ama bir tek amacımız var: Demokrasiyi ülkemize ya getireceğiz ya getireceğiz. Biri yumruk attı diye geri adım atmayacağız. İnançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

29749.jpg

kiliçdar-1-lira.jpg

29744.jpg

ÜÇ KESİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

30 Mart seçimleri için tek cümle söyleyeyim: Çalıştık. Ben öncelikle oy kullanan tüm yurttaşlarımıza  yürekten teşekkür ederim.

İkinci teşekkürüm gençlere, Ankara'da seçimlerden sonra bir şaibe algısı vardı. 1000'e yakın genç CHP genel merkezine geldi. Bu seçimlerde ilk kez 2,5 milyon genç ilk kez oy kullandı. Onlar bizim umudumuz. Onları her zaman kucakladık. 1000'e yakın ve CHP'li olmayan gençler, umutları, beklentileri ile geldi. O beklentileri boşa çıkarmama görevimiz var. İkinci teşekkürüm, gönüllü çalışan bu gençlere.

Üçüncü teşekkürüm kadınlara. Onlar herkesten daha çok çalıştı. Bizim ne gelenek ne de dinimizde kadının çalışmayacağına dair bir şey yok. Kadın çalışıyor mu çalış mıyor mu gitsinler Karadeniz'e baksınlar. Bingöl'de başkan yardımcısı olmak istediği zaman reddedilen kadının sözlerine iyi bakın.

Bu seçim hepimizin bildiği seçimlerden farklıydı. İktidar mücadelesi değil devlet ile mücadele ettik. Başbakanı, Bakanı, milletvekilleri, polisi, yargısı, hepsi karşımızdaydı. Bu mücadeleyi sağlıklı işleyen demokrasilerden ayıralım. AA Genel Müdürü gidip AK Parti'ye bilgi servisi yapıyor.

KEDİ DEDİLER ŞERO YERİNDE Mİ DİYE SORDUM

Bu seçim cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimidir. Yıllar boyunca daha tutarlı, sağlıklı demokrasi oluşturmak yerine şaibeli bir demokrasi kuruluyor. Bakın 44 ilde elektrik kesildi. Diğer zamanlarda neden kesilmiyor? Kedi diyorlar... Hemen sordum Şero yerinde mi diye? Kedi arıyorsanız Bakanlar kurulu sıralarına bakın.

Seçimler yargı gözetiminde olur, bakanlar gidip sayımın başında beklemez.

Siyasete girerken hep doğruları söyleyeceğim dedim. Bu seçim beklentilerimizi karşıladı mı? Hayır. BEklentimiz yüksek çünkü. Ama oy oranımız düşmedi. 2009 seçimlerine göre oylarımız arttı. Ama biz oy artışımıza sevinemedik. Halkın, dünyanın, gençlerin CHP'den beklentisi yüksek. Şikayet etme, faturayı hakla çıkarma lüksümüz yok. Neden beklentileri gerçekleştirmedik diye bakacağız. Demek ki eksikliğimiz var. Bir yerlerde bir şeyler eksik. Roma bir günde kurulmadı. Adım adım kuracağız demokrasiyi. Bu mücadeleden asla dönmeyeceğiz.

BEKLENTİMİZ YÜKSEKTİ ÇÜNKÜ

Beklentilerimiz yüksekti çünkü iktidarın 4 bakanı yolsuzluktan istifa etmişti. Adalet yok edilmişti. Halkın demokratik yoldan bunu cezalandıracağını düşünüyorduk.

Havuz medyası bakın vatandaş onlara oy verdi, neden yolsuzlukla uğraşıyorsunuz diyor. Eğer biz yolsuzlukları gündemde tutmazsak ülkeye ahlakı kim getirecek? Havuz medyası ne yazasa yazsın... Kalemini iktidara kiralayan adamdan yazar, aydın olmaz. Yolsuzluğun üzerine ilk önce sizin gitmeniz lazım. 

Uyuyan vicdanlara sesleniyorum. Sizin dininiz ile dalga geçenlere oy verirken bir vicdan muhasebesi yaptınız mı? Böyle bir lafı CHP ilçe başkanı söyleseydi ne olurdu? Yer yerinden oynardı. Niye böyle bir suskunluk var. Utanma duygunuz olup olmadığınızı sorguladınız mı?

ÇALIŞACAĞIZ, DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Çalışacağız. Kadın kolları, MYK üyeleri ayrı ayrı toplanacak. Eksiğimiz ne bakacağız. Çalışacağız. Emekli hayatından memnun oluncaya kadar, çiftçi elde ettiği ürünün hakkını alıncaya kadar, üstünlerin hukukunun değil, hukuk üstünlüğü olana kadar, bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyene kadar çalışacağız.

Bu seçimden neyi çıkardınız? Çalışacağız. Daha fazla çalışacağız. Çalıştık. Ama yetmedi. Demek ki henüz daha kapısını çalmadığımız milyonlar var. Halini hatırını sormadığımız milyonlarca insan var. İçinde olduğumuz cendereden çıkarmak için ülkeyi çalışacağız. İster poturlu, ister dağ başındaki olsun, hepsi birinci sınıf yurttaş oluncaya kadar çalışacağız.

İDAMLAR BARIŞ GETİRMEZ

27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de siyasi idamlar yaşandı. Mısır'da 529 kişi idama mahkum edilmiş. Mısırlı kardeşlerim idam topluma huzur getirmez. Vicdanda derin yaralar açar. Bizim tarihimizde de dünya tarihinde de görebilirsiniz bunu. Eğer 529 kişi idam edilirse bu barış getirmez. Barışın yolu idamdan geçmez. Huzurun yolu idamdan geçmez. Siyasal idamlara son verin, yapmayın diye sesleniyorum. Mahkemelerin idam kararı verdiği kişiler bizimle aynı dünya görüşüne sahip değil. Ama idamın ne olduğunu biliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız.

Suriye'de bize BAAS'çı dediler. AGİT toplantısında bizim büyükelçimiz, Reyhanlı'daki saldırı El Kaide'nin saldırısıdır demişti. Başbakanlık koltuğundaki zat bizi suçlamıştı. Acaba o zat utanacak mı? Dış politikada yalan söylemek olur mu? Hadi içeride söyledin. Alıştık zaten. En ağır eleştiriler yapıldı.

13 Mart 2014 bir başka olay. Dışişleri Makamında bakan ile konuşuyorlar. Suriye ile savaş gerekçesi arıyorlar. Biri diyor ki 4 adam yollar 8 füze atar, savaş gerekçesi yaratırım diyor.   Biz bu gerçek olamaz, kullanmayalım dedik. Ama Dışişleri gerçek bu görüşme dedi. AKP'ye oy verenler şu soruyu kendilerine sorsun. Devletin mahremi kalmadı dediğimiz ortamda kim iktidardaydı. Sen vicdanını sorgula. Kendi askerini öldürteceksin, sonra bizi savaşa sokacaksın. Sonra Cumhurbaşkanı içeriden dinlemedir dedi. Yapmamız gereken yine bize düşüyor. Sağır kulaklar duyana kadar, uyuyan vicdanlar uyanana kadar çalışacağız.

Çocuklarımız bizden güzel, özgürce yaşayabileceği bir türkiye bekliyor. Yasaklardan arınmış bir Türkiye bekliyor. Yolu çalışmaktan geçiyor.