BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mansur Yavaş CHP'den ayrılacak mı?

Ankara'da seçimin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduklarını belirten Mansur Yavaş, başvurudan umutlu olduğunu söyledi.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlık yarışını kaybeden Mansur Yavaş, CHP'den ayrılacağı yönündeki iddialara cevap verdi.

Habertük sinin haberine göre Yavaş, CHP'den ayrılacağı yönünde çıkan iddialar için, 'Şu an o konularda bir şey yok. Aynen devam.' dedi.

"SON DERECE YANLIŞ BİR GÖRÜŞME"

CHP'li Yavaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le görüşmesini de eleştirerek "Son derece yanlış bir görüşme olmuştur. Sayın Kılıç, neden Melih Gökçek’le görüşüyorsun? Bu konuda dosya geleceği aşikârken, görüşülür mü? Bu konuyla ilgili dosya gittiğinde Haşim Bey’in o toplantıya girmemesi lazım"  dedi.

Mansur Yavaş özetle şu açıklamaları yaptı:

YSK’YA İTİRAZ: YSK’nın görüş bildirmemesi doğal. İtirazımızla 40-50 klasör bilgi, belge, delil sunduk. Belgeler incelenmeden karar verilmez. Biz, 6 bin 240 tutanaktaki oyların geçersiz sayılmasını talep ediyoruz. Bu, oyların yüzde 50.6’sına tekabül ediyor.

SEVDAMIZ TÜRKİYE: Bu işin peşini bırakmayacağız. Eğer haksızlığa uğrarsak, o şekilde hakkımızı Türkiye’nin her yerinde arayacağız, belki siyasi arenada arayacağız.

AYNEN DEVAM: (“CHP’den ayrılmayı düşünüyor musunuz?”) Şu an o konularda bir şey yok. Aynen devam. Seçimin sonucuna kadar siyasi konularda hiçbir şeye girmiyoruz. Belediye başkanlığı adaylığı kimliğimiz devam ediyor.

KÖŞK ADAYLIĞI: Biz önce şu Ankara’daki seçimi bir halledelim.