BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Palalı saldırgana şok karar! SON DAKİKA

Gezi Parkı eylemleri sırasında Beyoğlu'nda elindeki palayla dehşet saçan Sabri Çelebi hakkında, zorla getirme ve yakalama kararı çıkarıldı.

Abone ol

Mahkeme, Gezi Parkı eylemleri sırasında palayla göstericilere saldıran şüpheli Sabri Çelebi hakkında zorla getirme ve yakalama kararı çıkardı.

Gezi eylemlerinin yaşandığı günlerde elindeki palayla göstericilere saldırarak yaraladığı iddiasıyla Palalı Sabri Çelebi hakkında 3 ayrı dava açılmıştı. E.Y. isimli kadını palayla yaraladığı iddiasıyla 'kasten silahla yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle hakkında açılan davanın dün ilk duruşması görüldü. İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sabri Çelebi katılmazken, şikayetçi 24 yaşındaki E.Y. katıldı.

"KÜFREDEREK PALAYLA VURDU SIRTIMA TEKME ATTI"

İddianamenin kabul kararının okunmasının ardından ifadesini veren E.Y. olay günü şöyle anlattı: "Olay günü Taksim'deydim. Arkadaşlarımla buluştuktan sonra ana cadde üzerinde TOMA su sıkmaya başladı. Ardından bir gürültü koptu. Kalabalıkla birlikte kendimizi ilk sokağa attık. Sokağın ilerisine doğru kaçmaya başladık. Karşıma elinde pala ile küfrederek koşan şahıs çıktı. Sokağı dönecektim ama karşı karşıya geldik dönemedim. Elindeki palanın keskin tarafıyla sol kalçama vurdu. Ne yapıyorsun dediğimde ise tekrar küfrederek sırtıma tekmeyle vurdu. O şaşkınlıkla uzaklaştım" dedi. Şikayetinin devam ettiğini belirten E.Y. davaya katılmak istedi.

HEM YAKALAMA HEM ZORLA GETİRİLME KARARI

E.Y.'nin avukatı Yelda Koçak Urfa, olay anına ilişkin kamera görüntülerini CD halinde dosyaya sundu. E.Y.'nin davaya katılma talebini kabul eden hakim, CD görüntülerinin rapor haline getirilmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Hakim duruşmaya katılayan sanık Sabri Çelebi'nin bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar verdi. Ayrıca Çelebi'nin ifadesinin alınabilmesi için de hakkında yakalama kararı çıkarttı.