BIST 9.712
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.428,74
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın o toplantısı sızdı Cemaat için demiş ki...

Başbakan Erdoğan'ın Adile Sultan Sarayı'nda hükümete yakın medya kalemleriyle yaptığı toplantıdan notlar ilk kez ortaya çıktı. Erdoğan Cemaat için bakın neler demiş!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pazar günü hükümete yakın olarak nitelenen gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle biraraya gelmişti. Adile Sultan Sarayı'ndaki basına kapalı o görüşmenin detayları ilk kez ortaya çıktı. Toplantıda konuşulanları aktaran ise Sabah si'nin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak oldu.

Basına kapalı olan o toplantıda Başbakan Erdoğan Cemaat için "yerle yeksan olacaklar" demiş!

Erdal Şafak'ın köşesinden aktardığı notlara göre Erdoğan, Anayasa Mahkemesine de sert eleştiriler yöneltmiş ve "İnsan 'Anayasa Mahkemesi'nde de mi Paralel Yapı var' diye düşünüyor" ifadelerini kullanmış.

CEMAAT İÇİN ERDOĞAN'IN SÖYLEDİKLERİ

İşte Erdal Şafak'ın köşesinden Başbakan'ın açıklamaları:

-"Miraç, rüyalar, Peygamber'i kamyonete bindirmeye kalkışmalar, saçmasapan şeyler... Bir şeyler yapmak zorundayız. Çünkü ümmet parçalanıyor, aileler dağılıyor. 'şunu yapmazsan boşarım' noktasına gelen aileler var. 'Ben bir anda kesip atamam' diyen hanımlar var. Behey hanım, senin beynin, aklın, idrakin yok mu?

*-Bu komplolar 17 Aralık'ta başlamadı. Onun öncesinde Gezi eylemleri var. Onun öncesinde Anayasa referandumunun ardından yargıda oluşan yapı var. Anayasa Mahkemesi önünde gözü kapalı bir kadın heykeli var. Ama bu(nlar) öyle değil. O yüzden neleri var, neleri yoksa inceleniyor.

ESKİDEN LEHİMİZE OLAN KARARLAR ALEYHİMİZE ÇIKIYOR

*-Eskiden hakaret davalarında lehimize karar verenler şimdi aleyhte karar alıyorlar. Alt mahkeme bize hak veriyor, yukarıdan 'Hakaret değil, ağır eleştiri' gerekçesiyle dönüyor.

*-Medyaya da sindirme davaları açıyorlar. Gazetelere tazminat davaları, kanallara yayın durdurma cezaları...

*-Bakın; Güneydoğu'da bazı yerlerde BDP'ye tahminlerin çok üstünde oy çıktı. Çünkü, Paralel Yapı ve işbirlikçileri 'AK Parti dışında hangisi kuvvetliyse ona verin' dediler.

HAREMİMİZE KADAR İFTİRA ATTILAR YERLE YEKSAN OLACAKLAR

*-Rehavete kapılmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Takiye, yalan, yenir-yutulur olmayan iftiralar. Haremimize varıncaya kadar iftiralar atıldı. Tabii bunun bir de hesap günü var. O gün gelince hesaplaşacağız. Yerleyeksan olacaklar. Zaten kaçan kaçana... Pensilvanya'ya, New York'a, Brüksel'e... Daha da kaçacaklar.

TWİTTER VE FACEBOOK VERGİ HIRSIZI

*-Twitter konusunda maalesef kendi arkadaşlarımla bile aynı çizgide olamadık. 'Özgürlük' diyorlar. Değil, ticaret. Çünkü hepsi ticari şirket, hepsi ürünlerini pazarlıyorlar.

Twitter, Facebook, YouTube... Bunların hepsi ayrıca vergi hırsızı. Ama peşlerini bırakmayacağız. Hepsinin Türkiye'de vergi ödemeleri gerekiyor."

AYM'DE DE Mİ PARALEL YAPI VAR

*-Anayasa Mahkemesi verdiği kararla yasaları ters-yüz etti. İnsan 'Anayasa Mahkemesi'nde de mi Paralel Yapı var' diye düşünüyor. ABD de onların avukatlığına soyundu.