BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kadın istemeyen başkandan istifa yorumu

Bingöl belediye Başkanı Barakazi, "Kadına görev yok" deyince, Belediye Meclis üyesi Nurten Ertuğrul, görevinden istifa etmişti. Belediye Başkanı istifayla ilgili ilke kez konuştu.

Abone ol

BİNGÖL Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul'un istifasını değerlendirdi.

Barakazi, 30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Bingöl Belediye Meclis Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul'un görevinden istifasının kişisel beklentilerinin karşılanmamasından kaynaklandığını savundu.

Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, partilerinin kadınlara bakışı ve verdiği değerin kamuoyunun malumu olduğunu bildirdi.

Partinin tüm kademelerinde kadınların temsil edildiğini aktaran Barakazi, şunları kaydetti:

"Sayın başbakanımızın dediği gibi, 'Bizim asıl muradımız siyaset yapmaktır'. Siyaset sahnesinde yer sahibi olmak, bir takım mevki ve makamlara kavuşmak olmamalıdır. Hiçbir arkadaşımızın, bundan farklı bir beklentisinin olduğuna da inanmıyorum. Öte yandan, sıklıkla yapıldığı gibi sonu millete, hizmete çıkan bu yolda, genç ile yaşlıyı, doğulu ile batılıyı, köylü ile kentliyi nasıl birbirine rakip görmüyorsak, kadınla erkeği de bir rekabet yarışının iki tarafı olarak görmüyoruz."

BELEDİYENİN KAPILARI KADINLARA ASLA KAPANMAMIŞ...

"Söz konusu şahsın istifasının ve basına yansıyan açıklamalarının nedeni, kişisel beklentilerinin karşılanmamış olmasıdır. Görev dağılımının ardından diğer kadın meclis üyelerimizin kararlara saygılı yaklaşımı ve tutumu, bu istifanın hangi maksatla yapıldığının açık göstergesidir. Bingöl Belediyesi'nin kapıları kadınlara asla kapanmamış, kapanmayacaktır da. Bilakis, hizmetlerimizin odak noktasında kadınlarımız olacaktır."

29652.jpgAKP'Lİ BAŞKAN BELEDİYEYİ KADINLARA KAPATTI

AK Parti'li Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, örf adetler nedeniyle belediyede kadınlara görev yok deyince AK Parti'li kadın meclis üyesi istifa etti... (TIKLA OKU)