BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31

Pınar Selek Kimdir?

Selek, 1971'de İstanbul'da doğdu. Ortaöğretimi Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Ardından aynı üniversitede sosyoloji üzerine yüksek lisans yaptı. Ayrıca Fransa'da bulunan Sophiantipolis UDEL Üniversitesi'nde ekonomi-politik dersleri gördü. Günümüzde Strasbourg Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında doktora çalışması sürdürmektedir. Pınar Selek transseksüeller, sokak çocukları ve seks işçileri gibi...

Selek, 1971'de İstanbul'da doğdu. Ortaöğretimi Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Ardından aynı üniversitede sosyoloji üzerine yüksek lisans yaptı. Ayrıca Fransa'da bulunan Sophiantipolis UDEL Üniversitesi'nde ekonomi-politik dersleri gördü. Günümüzde Strasbourg Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında doktora çalışması sürdürmektedir.

Pınar Selek transseksüeller, sokak çocukları ve seks işçileri gibi ayrımcılığa uğrayan gruplar hakkında yaptığı araştırma ve çalışmalarıyla tanındı. 1998 yılında PKK üzerine yürüttüğü araştırması nedeniyle terör suçu şüphesi altına alındı. Söz konusu dönemde PKK için propaganda yapmak ve İstanbul'daki Mısır Çarşısı'na bombalı saldırıya katılma iddiasıyla tutuklandı ve kendi ifadesine göre ağır işkence gördü (filistin askısı, elektroşok ve kafatasına elektrik verilmesi suretiyle). İki buçuk yıl sonra salıverilmesinin ardından 2002 ve 2006 yıllarında beraat etti.

Selek halihazırda Almanya Federal Cumhuriyeti'nin başkenti Berlin'de ikamet ediyor. Burada başta Heinrich-Böll-Stiftung Vakfı ve PEN Almanya Merkezi olmak üzere çeşitli kurumlarca desteklenmekte.

Pınar Selek tanınmış sol eğilimli avukat Alp Selek'in kızı.