BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

İslamcılar da Pınar Selek'e sahip çıksın

"Yakup'u İslamcılar, Pınar Selek'i sekülerler savunuyor. Bundan çok sıkıldım. Bu insanları bizim birlikte savunmamız gerekir"

Abone ol

27 Kasım'da 28 Şubat döneminde 14 yaşındayken anayasal düzeni silah zoruyla bozma suçundan idam cezasına mahkum olan Yakup Köse 9 yıl kaldığı Metris Cezaevi'nde tecrübe ettiği iki mahkumun hayatını kaybettiği "Noel Baba Operasyonu"nda yangın çıkartma ve askere karşı koyma suçlamasıyla 7 ila 11 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

Mahkeme öncesinde A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programına, dava sürecinde kendisine destek olan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Süheyb Öğüt ile katılan Köse, "28 Şubat yargı kararları iptal edilmeli" dedi. Süheyb Öğüt ise 28 Şubat'ta mağdur olanları savunma konusunda " şundan artık canım sıkıldı. Yakup'u İslamcılar, Pınar Selek'i sekülerler savunuyor. Bundan çok sıkıldım. Bu insanları bizim birlikte savunmamız gerekir" dedi.

CEZAEVİNDEKİ MÜSLÜMANLARIN SERBEST BIRAKILMASIDIR

Noel Baba Operasyonu sırasında kameralar vardı. Çekimi yapıldı. Kamera kayıtlarının ortaya çıkmasını istiyoruz. İtfaiye merdiveninden müdahale eden BÇG subaylarını göreceklerdir, operasyonun altında Ergenekon paşalarının imzasını göreceklerdir. Bu iddiamızı araştırmaları ısrarımız nedeniyle üç senedir dilimizde tüy bitti. 28 Şubat yargı kararlarının iptalini istiyoruz. 28 Şubat'ta yargılanan paşaların mahkemesi tiyatro, 5 tutuklu kaldı, 2'si zaten Balyoz'dan tutuklu, Çevik Bir mi yaptı sadece 28 Şubat'ı? hani bunun medya ayağı , ekonomi ayağı? Bu 28 şubat ile hesaplaşma mıdır? Benim için 28 Şubat ile hesaplaşmak cezaevindeki Müslümanların serbest bırakılmasıdır. En başta Salih Mirzabeyoğlu'nun serbest bırakılmasıdır.

"MÜSLÜMANLAR PINAR'A SOLCULAR YAKUP'A SAHİP ÇIKMALI

"Hepimiz öleceğimizi biliyoruz ama sanki hiç ölmeyeceğiz gibi geliyor, inanmıyoruz. Bu devletin de Yakup'a yaptıklarını, Pınar Selek'e yaptıklarını, poşu takan çocuklara ne yaptığını biliyoruz ama biz başımıza hiç gelmeyecek zannediyoruz. Nasıl ölümsüz olduğumuz fantezisini kuruyorsak, hukuk varmış gibi davranıyoruz. Bu bir ekran koruyucu gibi. Ancak bu tamamen bir yanılsama, hem de çok naif bir fantezi. O ekran koruyucu kalktığında ortaya ne çıktığını en iyi Yakup temsil ediyor. O yüzden Yakup'un yarınki davası, sadece 28 Şubat'ı temsil etmiyor, hepimizi temsil ediyor. İstiyorum ki biz Yakup'u değil kendimizi kurtaralım, Yakup'un başına gelenler bizim başımıza da gelebilir. Bir de 28 Şubat'la hesaplaşıldığı günlerden bahsediyoruz, tam bir felaket. Artık şundan da sıkıldık, bakıyorum az çok Müslüman kesim Yakup'a sahip çıkıyor, Pınar Selek söz konusu olduğunda seküler kesim sahip çıkıyor. Hepimiz mazlumun kimliği yoktur diyoruz, niye hep beraber sahip çıkmıyoruz?"