BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  DÜNYA

O ihbarı Erdoğan’a ulaşmak için yapmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın haziran ayında Samsun’da yaptığı mitingde 155 hattını arayarak canlı bomba ihbarı yapan engelli kadın, için...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın haziran ayında Samsun’da yaptığı mitingde 155 hattını arayarak canlı bomba ihbarı yapan engelli kadın, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan dolayı Başbakan Erdoğan’dan yardım istedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Haziran 2013 tarihinde Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı miting sırasında 43 yaşındaki engelli Yeter Aycan, 155 Polis İmdat hattını arayarak “Meydanda canlı bomba var” dedikten sonra telefonu kapattı. Bunun üzerine alarma geçen polis, ihbarda bulunan kadını arayarak, “Canlı bomba sen misin?” diye sordu. Kadın da “Hayır, ben değilim. Fakat beni Başbakan’a götürürseniz onun kim olduğunu söylerim” cevabını verdi. Daha sonra polis tarafından gözaltına alınan kadın, özürlü ve mağdur olduğunu, Başbakan ile görüşebilmek için böyle bir yola başvurduğunu ve pişman olduğunu söyledi. İfadesinin alınmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 2 çocuk annesi Yeter Aycan, dava sonucunda mahkeme tarafından 1 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak cezası 5 yıl ertelendi.
Aycan, kamuoyunda duyulmayan olayı anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmak istediğini, görüşemeyince 155 hattını arayarak, “Meydanda canlı bomba var” ihbarında bulunduğunu söyleyen Aycan, “155’i aradım, canlı bomba ihbarı yaptım ve telefonu kapattım. Tekrar beni aradılar ve ‘Canlı bomba kim?’ diye sordular. Ben de dedim ki, ‘Beni Sayın Başbakanımıza görüştürürseniz canlı bombayı söyleyeceğim.’ Sonra beni yakaladılar. Mahkemem oldu ve serbest kaldım. Ben şimdi Başbakanımızdan özür diliyorum. Yine çaresizim, yine aynı şeyi yapar mıyım, yapmam. Ama Başbakanımız da bize sahip çıksın. Evim kira, çocuğumun biri okula gidiyor. Servis parasını, elektriğimi ve suyumun parasını ödeyemiyorum” dedi.
Çaresiz olduğunu, 5 yıldır geçim sıkıntısı çektiğini ifade eden Yeter Aycan, “Başbakanımıza mektuplar yazdım. Mesajlar gönderdim, geri dönüş olmadı. Kendim zaten özürlüyüm, artı ameliyat oldum. Uykularım kaçıyor. Çocuklarımıza tamam çok iyi bakıyorum ama üç aydan üç aya aldığım özürlü maaşımla geçinemiyoruz” diye konuştu.
Samsunlu iş adamı Galip Öztürk’ten de yardım isteyen Aycan, “Ona bir ulaşabilsem başka bir şey istemiyorum. Sadece gelsinler görsünler beni. Ekmek parasını dahi ben markete yazdırıyorum. Borçlarım var, ödeyemiyorum. Ev veya daire istemiyorum, sadece ödeyemeyeceğim bazı borçlarım var, ondan çok bunalıyorum, onları ödesinler. Oğlum 3. sınıfa gidiyor. Oğlumun servis parasını ve eline harçlık veremiyorum. Bu da benim zoruma gidiyor. Sırf çocuklarım için çare arıyorum. O gün de çok bunaldım. Pazara çıkamadım, Başbakanımızın da geleceğini biliyordum. Her şeyi göze alarak ne yapabilirim diye düşündüm. Sırf çocuklarım için bir anda canlı bomba aklıma geldi. Dünya bir yana, çocuklarım bir yana. Özürlü halimle çocuklarım için her şeyi yaparım” şeklinde konuştu.
(İHA)