BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  DÜNYA

Esed de heyet gönderecek

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırarak verdiği haberinde, 22 Ocak’ta Cenevre’de gerçekleşecek ...

Abone ol

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırarak verdiği haberinde, 22 Ocak’ta Cenevre’de gerçekleşecek Suriye toplantısına rejimi temsilen bir heyet gönderileceğini bildirdi.
Dışişleri yetkilisi, Devlet Başkanı Beşar Esad’ın emri ve Suriye halkının talepleri doğrultusunda, önceliği “terörizmi bitirmek” olan resmi bir heyetin Cenevre-2 toplantısına katılacağını ifade etti. Aynı kaynak, heyetin Cenevre’ye “devir-teslim” için gitmediğini vurgulayarak, Suriye muhalefeti ve Batı’nın ileri sürdüğü Esad’ın görevi bırakma şartını kabul etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Yetkili, şunları söyledi:
“Halkımız, geleceklerini tayin etme ve liderlerini seçme hakkını kendilerinden çalmaya çalışanlara izin vermeyecektir. Cenevre görüşmelerinde, halkın kanını dökenlerin değil, Suriyelilerin hakları göz önünde bulundurulmalıdır.”
Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Fransa, İngiltere, diğer ülkeler ve bu ülkelerin “Arap dünyasındaki müttefiklerini” geçiş döneminde Esad’a yer olmadığı yönündeki görüşleri nedeniyle eleştirerek, “Bakanlık olarak hatırlatmak isteriz ki, sömürgecilik çağı sona ermiştir. Artık bu rüyadan uyansınlar. Aksi halde, Cenevre-2’ye katılmaları bir işe yaramayacak” dedi.
(İHA)